#Adresjes

Tip: 6 leuke terrasjes om de heropening van de horeca te vieren

Na meer dan 6 maanden is het eindelijk zover: de terrassen van de horeca mogen terug bezet worden!
Geplaatst op  
Tip: 6 leuke terrasjes om de heropening van de horeca te vieren © Pexels

Na maanden van ongeduldig wachten, is het eindelijk zover. Afgelopen zaterdag 8 mei openden restaurants & bars opnieuw hun terrassen. Weet je niet welk terras het eerst te veroveren? Om keuzestress te vermijden, geven wij alvast een overzicht van adresjes die klaarstaan om je met open armen – en in alle veiligheid – te verwelkomen.

Jolie Joli

Zin in een cocktail en homemade fingerfood in een funky, rock’n’roll sfeer? Dan is Jolie Joli ‘the place to be’ om ‘s avonds te ontspannen na een drukke werkdag of op een zonnige zaterdag. Jolie Joli is de rebelse kleine broer van het restaurant Ma Jolie, gekend voor zijn gezellige kader en warme sfeer. Die ambiance komt ook terug in het interieur van de cocktailbar: veel velours, zachte verlichting en aandacht voor detail.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jolie Joli Cocktail Club (@joliejolicocktailclub)


Adres: Charleroise Steenweg 161, 1060 Brussel

Openingsuren: dinsdag tot zaterdag: 17u30-22u00

Barchel

Bij Barchel kan je niet enkel terecht voor lekker eten, maar ook het interieur tovert een glimlach op je gezicht. Het visgraatparket, de metrotegeltjes en het marmer zorgen voor een stijlvolle achtergrond die je zo op Instagram plaatst. Geniet er van hun klassiekers zoals de Breakfast bagel of kies voor de heerlijke pancakes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BARCHEL (@barchel_antwerp)

Adres: Jos Smolderenstraat 15, 2000 Antwerpen

Openingsuren: dinsdag tot zaterdag: 9u00 – 17u00 & zondag: 10u00-16u00

Ray

Op zoek naar een unieke locatie om te genieten van een cocktail? Dan is Ray iets voor jou. De zaak is gehuisvest in een serre naast de Sint-Niklaaskerk in Gent. Ideaal dus voor dagen waarop het weer wat tegenvalt en het eigenlijk geen terrasjesweer is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RAY (@ray.gent)

Adres: Klein Turkije, 9000 Gent

Openingsuren: elke dag van 12u00-22u00

Noen

Ook de ontbijt- en lunchbar Noen opent opnieuw de deuren van het terras dit weekend. Alles wat ze serveren is huisgemaakt: van de kip curry tot de limonades. Niet alleen het eten maken ze bij Noen zelf, maar ook het gezellige interieur knutselden de eigenaars zelf in elkaar. Zeker de moeite waard dus!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Noen (@denoen)

Adres: Leermarkt 24, 2800 Mechelen

Openingsuren: woensdag tot zaterdag: 9u00-16u00

Alix

Bij Alix Table & Jardin d’Amis vind je herkenbare gerechten, geserveerd met een knipoog waarbij je alsnog culinair verrast wordt. Kleurrijke groenten staan er centraal. Alles is vers, lokaal en seizoensgebonden. Verder is het er genieten in de prachtige tuin die je omgeeft met de pure natuur. Een knappe hotspot om met vrienden te bezoeken!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alix Gent (@alixtablejardindamis)

Adres: Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent

Openingsuren

Lunch – donderdag en vrijdag: 12u00-14u00

Diner – woensdag tot en met zaterdag: 18u00-21u00

Vertigo

Op zoek naar een magische plek? Bezoek dan zeker eens Vertigo, een zaak die verscholen ligt in hartje Brussel. Je komt er binnen via een geheim gangetje dat je naar de buitenkoer leidt. Deze locatie ligt niet ver van een historisch monument, nl. achter ‘Estrille du vieux Bruxelles’, het oudste hostel in de stad. Een ideale plek om te genieten van lange zomeravonden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door (@vertigo_brussels)

Adres: Rollebeekstraat 7, 1000 Brussel

Openingsuren

Woensdag tot vrijdag: 16u00-22u00

Zaterdag en zondag: 12u00-22u00

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.