#Inspiratie#Tuin & terras

6 tips voor een geslaagde pool party

Geen betere reden om een pool party te organiseren dan deze hittegolf! Wij geven je enkele praktische tips.
Geplaatst op  
6 tips voor een geslaagde pool party ©

We wanen ons zowaar op Mediterraans grondgebied, maar niets is minder waar! Tijdens deze tropische hittegolf kan je maar beter verfrissing zoeken. Waarom organiseer je geen pool party (ja, ook een opblaasbare variant telt mee!)? Lees hier onze geheimen voor een spetterend – zeer letterlijk te nemen – feest! 

Voorzie een feestmaal 

Géén pool party zonder een barbecue en enkele kleurrijke cocktails. Denk hierbij aan populaire dranken zoals een spritz, een sangria of infused watertjes met citroen en munt, die je in knappe dispensers kan omgieten. Dat betekent ook dat je je geen zorgen hoeft te maken om je gasten, zij bedienen zich immers zelf! Nog op zoek naar een bijzonder dessert? Probeer eens camembert uit de oven of voorzie leuke marshmallow brochettes om te grillen. De mensen zullen er gegarandeerd verzot op zijn!

Denk ecologisch 

Niet van plan om je beste servies boven te halen voor deze gelegenheid? Geen erg, kies voor recycleerbare items zoals bekers, borden en rietjes. Vermijd bovenal plastiek en denk hierbij ecologisch. Er bestaat vandaag immers een breed scala aan merken die hierop inspelen voor elk thema, ook voor de perfecte zomeravond.

Opblaasbare fun 

Ook dit jaar zet de trend van opblaasbare items voor je zwembad zich voort. Kies voor een origineel item, en laat de Instagrammable varianten zoals de eenhoorn – geeuw – voor wat ze zijn! Verras met Moby Dick, de gigantische walvis of met een Monstera bladmatras. Hipster much! Vergeet ook zeker niet de kleintjes, die hebben ook recht op hun eigen coole opblaasbare gadgets.

Outdoor meubilair dat doet ontspannen 

Een ligstoel, een hangmat, zachte strandlakens… Als het zwemfeestje op plezier rijmt, moeten de gasten zich deftig kunnen ontspannen. Vergeet niet om voldoende stoelen of een comfortabele sofa te voorzien. Heb je een tekort aan meubels? Strandlakens zijn zeer geschikt voor jong en oud, of ga voor boho buitenpoefs of dekens versierd met een reeks mooie kussens.

Voorzie spelletjes 

Het zwembad is tof, maar na een paar uurtjes is de fun er wellicht af! Een zwemfeest is de ideale gelegenheid om te petanquen of Fins te bowlen (mölkky!), of  om eenvoudigweg een plezant gezelschapsspel boven te halen. Amusement verzekerd! Behalve voor zij die niet tegen hun verlies kunnen, uiteraard. Die kan je nadien in het zwembad duwen!

Dimlicht voor de valavond 

Wanneer de zon ondergaat kan je gebruik maken van een moment om je tafels, de zwembadrand en de tuin te versieren met mooie lichtjes. Gebruik kaarsen, lantaarns en oplichtende slingers voor een magische sfeer in de tuin. Erg belangrijk om je avond in stijl en gezelligheid af te sluiten!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen. AVA, 0,25 cents/pièce.