#Adresjes#Inspiratie#Winkelen

Aanraders in Antwerpen: Buchbar

Geplaatst op  
Aanraders in Antwerpen: Buchbar ©

Buchbar doet me denken aan typisch Berlijnse adressen. Daar vind je namelijk al een paar jaar van die hybride conceptjes, zoals een charcuteriewinkel annex kookworkshop, of een vintage meubeladres waar je een latte kunt drinken. In Buchbar kun je terecht voor boeken, mooie papierwaren, verse soep, koffie en dessertjes.

Buchbar is het geesteskind van actrice Kim Hertogs, bekend van tv-series als Zone Stad, Cordon en Duts. Het adresje ligt in de Antwerpse Scheldestraat op de plaats waar vroeger het theesalon zat van Claude de Burie, ook al een ondernemende acteur.

Op boekenvlak maakte Kim een persoonlijke selectie. romans, kinderboeken en ook mooie zogenaamde koffietafelboeken van uitgeverijen als Gestalten of Taschen. Bij de kinderboeken zitten goede klassiekers van Toon Tellegen of Annie M.G.Schmidt..
‘Ik hou zelf van mooie papierwaren, maar ik vind ze in andere winkels vaak te duur,’ zegt Kim. Hier vind je al een schrift in een leuke kleur voor drie euro. 
Tot slot zocht Kim, noblesse oblige, ook een aantal interessante toneelteksten uit en liet die drukken. De meeste acteurs trekken immers naar Amsterdam of Londen als ze goede toneelteksten op papier willen vinden. 

Kleurvlakken
De inrichting is in handen van interieurarchitect en scenograaf Dries Otten, op basis van ideeën van Kim zelf. Het interieur oogt licht en luchtig, met kleurvlakken, zoals lichtroze en felgeel. De rekken zijn in houttinten en de meubels utilitair vintage, zoals de houten schoolstoelen. Op het terras staan houten banken en tafels van scoutswinkel Hopper. Die banken lijken wel de hit van deze zomer want je ziet ze ineens overal. 
Het logo is van de grafisch vormgeefster Stephanie Specht, die ook als vormgeefster werkt voor de grafisch immer verfijnde uitgeverij Luster en die deze week een eigen studio opende in Borgerhout waar ze ook plaats heeft om (eigen) werk tentoon te stellen. 

Buchbar is open van 9u tot 19.30u. Za, zo: 11u-20u. Dicht op maandag. Scheldestraat 79, 2000 Antwerpen.