#Adresjes#Winkelen

Ark38: een hotspot waar design, vakmanschap en architectuur samenkomen

Wie verzot is op design en een zwak heeft voor gebouwen met een unieke architectuur zet ark38 maar beter op de agenda!
Geplaatst op  
Ark38: een hotspot waar design, vakmanschap en architectuur samenkomen © Ypsilon Business Photography

Een pand vol historie werd zopas omgetoverd tot een universum van verfijnd design dat balanceert tussen klassiek en hedendaags. Welkom aan boord bij ark38, een hotspot waar uniek, exquise en architecturaal de gepaste synoniemen zijn.

De ark van design

©Ypsilon Business Photography

Van textielweverij, Tupperware-pakhuis tot een brutalistisch designoord voor high-end meubilair en decoratie. Ark38 nam sinds kort haar intrek in een historisch pand in Aalst, maar bestaat al sinds 2018 dankzij Hans en Stijn Sterck. Hans, die een zwak voor mooie dingen heeft, benaderde Objekt Architecten voor de wedergeboorte van de bakstenen reus aan de Dender. De verbouwing hield rekening met het rijke verleden van het pand: de vorm en de baksteenarchitectuur in de voorgevel en enkele originele elementen bleven behouden. Nieuw is de grote ronde betonstructuur die doorheen de verschillende beuken van het gebouw zweeft, waardoor lage en hoge plafonds elkaar afwisselen. Met haar eclectische, maar tegelijk pure en ingetogen mix van design is ark38 eigenzinnig.

©Ypsilon Business Photography

Tijdloze verzamelitems

©Ypsilon Business Photography

De winkel focust op mooie materialen en een bijzondere afwerking. Tegen de stroom in kiest ze voor sterke, vaak minder gekende ontwerpen die kunnen verrassen. Voor ark38 staat dialoog centraal en dat wordt getoond met designstukken die de rest van het interieur, de architectuur en de omgeving aanvullen. Verspreid over twee verdiepingen shop je er tijdloze items van verschillende stijlen, stromingen en origines om te koesteren en door te geven aan een volgende generatie liefhebbers. De collecties zijn zorgvuldig gecureerd met werken die variëren van bekende ontwerpers, verloren gegane meesters tot opkomende talenten. Comfort, esthetiek en kwaliteit staan steeds voorop. De gebroeders Sterck hebben daarnaast ook een boon voor Belgische creaties. Dit is het adres waar je gevestigde waarden als Christophe Gevers, George Martin en Léon Stynen maar evengoed de trending creaties van Vincent Van Duysen, Maarten Van Severen en Stéphane Beel vindt. Ook voor aanstormende designers is er oog met frisse creaties van o.a AE Studio/Stabel, Bultin, Jeff Rutten, Pieter-Jan Fontein, Gosseye+Verbeke en Nele Van Daele. Het is de uitgelezen plek om je te laten inspireren en adviseren, als reguliere klant maar ook als (interieur)architect.

Meer info:

Ark38.be

Pierre Corneliskaai 38,
9300 Aalst

Open op:

Dinsdag  13u30-18u
Woensdag 10u-12u30 13u30-18u
Donderdag 13u30-20u
Vrijdag 10u-12u30 13u30-18u
Zaterdag 9u-17u

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.