#Adresjes#Hotels

August in Antwerpen: van klooster naar boetiekhotel

Een voormalig Augustinessenklooster kreeg een luxueuze Vincent Van Duysen make-over
Geplaatst op  
August in Antwerpen: van klooster naar boetiekhotel © Robert Rieger

De Antwerpse wijk Zurenborg is alweer een parel rijker. Naast hotspots als The Jane, PAKT en Stokers kan je in het Groen Kwartier tegenwoordig ook terecht in het high-end boetiekhotel ontworpen door Vincent Van Duysen. De Belgische designer en architect – die o.a. designcompagnon van rapper Kanye West is – droeg voor het eerst bij aan een hotelproject. 

© Robert Rieger

De site van het voormalige Militair Hospitaal huisvest sinds 12 april een fonkelnieuw hospitalityproject, ondergebracht in vijf verschillende gebouwen die vroeger deel uitmaakten van het Augustinessenklooster. Het hotelcomplex beschikt over 44 kamers samen met een luxueuze bar, restaurant, wellness met zwemvijver, enkele verborgen urban tuinen en tenslotte nog een shop.

© Robert Rieger

De Belg Vincent Van Duysen kreeg de eer om het bestaande erfgoed om te vormen tot een modern toevluchtsoord zonder in te boeten aan zijn historische karakter. Zijn ‘hotelontmaagding’ combineert een ingetogen modernisme met het eclectische dna van de Vlaamse bouwstijl. Een oase van rust met een knipoog naar het kloosterverleden, waarbij gigantische ramen voor een natuurlijke lichtinval zorgen en zachte tinten zoals gebroken wit en beige een subtiel contrast vormen met zwart en het donkere van gerookte eik. Buiten kan je verdwalen in de ‘hidden urban gardens’ ontworpen door Wirtz International Landschape Architects. Voor de kleding van het personeel rekende August op het creatieve brein van een andere Belg. Mode-ontwerper Christian Wijnants vertaalde zijn hedendaagse visie naar elegante uniformen.

© Robert Rieger

De bar en het restaurant staan onder leiding van de ervaren Nick Bril, de geroemde chef die ook het nabijgelegen The Jane dient. Voor August stelde hij een à la carte menu vol wereldse invloeden samen. Samen met zijn souschef Pieter Starmans zal hij in de moderne brasseriekeuken met verse, lokale ingrediënten werken. Sommige daarvan worden zelfs vers gekweekt op het dak van PAKT. Culinair verpozen kan onder het zwartstalen, glazen dak van de wintertuin of op het overdekte verwarmde terras dat uitzicht biedt op de prachtige tuinen. Ter afsluiting van een magische avond kan je terecht in de August bar, onder de hoge plafonds van de oude kapel.

© Robert Rieger

Voor een overnachting kan je kiezen uit negen verschillende kamertypes, die variëren van intieme slaapvertrekken, weelderige suites met een eigen woonkamer, tot zelfs een eigen atelier met bureau dat uitkijkt over de hele site. Prijzen voor een overnachting beginnen vanaf 165 euro.

© Robert Rieger

Meer info vind je terug op de website.

Adres: Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen

Dit vind je wellicht ook interessante leesvoer:

Drie lente-activiteiten die je echt niet mag missen! 

Groene vingers? Deze plantenbakken zijn voor binnen én buiten.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.