#Nieuws

Op je agenda: 3 hippe lente-activiteiten

We delen de leukste ideeën met je, van dineren op een meer tot duurzame boeketten maken.
Geplaatst op  
Op je agenda: 3 hippe lente-activiteiten © Stijn Vanderdeelen

De dagen zijn inmiddels weer langer en de zon omhelst ons steeds meer met haar warme knuffels. De ideale gelegenheid om te profiteren van de schoonheid van de natuur, met een leuke lente-activiteit. Wij lijstten 3 hippe én unieke activiteiten op die je naast terrasjes en barbecue-feestjes met de vrienden kan doen. 

Op vlassafari met de fiets

© Toerisme Leiestreek

De Vlaamse vlasvelden, klinken ze je bekend in de oren? Als je er nog nooit van hebt gehoord, dan volstaat de beschrijving “uitgestrekte, bloeiende velden boordevol paarse bloemetjes langs idyllische paden” wel. Kortom, je kan in de maand juni een deugddoende fietstocht doorheen een lila bloemenzee maken. Museum Texture – het museum over Leie en vlas – bracht alle 1600 vlasvelden in Vlaanderen speciaal in kaart voor het paarse schouwspel dat zich binnen anderhalve maand voltrekt. Bijzonder detail: een vlasbloem bloeit maar enkele uren en zijn zaad moet elk jaar op een andere locatie gezaaid worden. Dat betekent: nieuwe fiets- en wandelroutes elk jaar opnieuw. Begin mei lanceert het museum overigens een website waar alle routes worden voorgesteld. Virtueel voer om in de voorraadkast te bewaren dus!

Dineren op een meer

Na het onwaarschijnlijke succes van vorig jaar presenteren de bedenkers van Dinner On The Lake, Friends and Fools, twee gloednieuwe locaties voor 2019: dit jaar kan je sprookjesachtig dineren op het meer nabij De Pinte in Gent én aan de groene oevers van het majestueuze Terhills natuurdomein in Maasmechelen. Twee toplocaties op een drijvende Mexicaanse hacïenda in een feeërieke sfeer. Alsof dat nog niet romantisch genoeg was, lanceert Dinner On The Lake dit jaar de tête-à-tête tafeltjes. Goed voor uren staarplezier met je date. Wel niet vergeten te eten van de culinaire magie verzorgd door enkele Belgische sterrenchefs!

Vanaf 1 mei in Gent en een maand later in Maasmechelen. De magie stopt op beide locaties op 29 september. Reserveren doe je op de website, waar je ook alle details over het concept vindt.

© Stijn Vanderdeelen

Duurzame boeketten maken

Lente = vers groen in huis halen! Hou je van wat bloemenweelde in huis en steek je graag zelf de handen uit de mouwen? ‘Wild at Heart’ is een 8-delige cursus duurzaam bloemschikken georganiseerd door bloemenatelier Into the Wild uit Gent. Je leert er de kneepjes van het vak waar je leert werken met biologische, seizoensgebonden bloemen met een duurzaam label van eigen bodem. Tijdens de cursus krijg je ook de kans om wat verse buitenlucht op te snuiven, want je trekt met de andere cursisten een biologisch bloemenveld in om aan ‘foraging’ te doen. Groene vingers – van eender welk niveau – melden zich best zo snel mogelijk aan, want de cursus gaat van start begin mei…

Van 2 mei tot 28 juni, iedere donderdag, behalve 30/5, van 19u tot 22u.
Locatie: Atelier Into the Wild, Sint-Jacobsnieuwstraat 65, 9000 Gent.

© Maria Lamb Photographie

Dit vind je wellicht ook interessante leesvoer:

Deco crush bij Casa, dit is wat je dit voorjaar in huis moet halen! 

Groene vingers? Deze plantenbakken zijn voor binnen én buiten.

 

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.