#Adresjes#Dit is Belgisch#Winkelen

AW-in-Brugge : Flamant en zijn Belgische ‘homecoming’

Flamant's Brugse store is de Belgische kers op de taart van een jarenlang internationaal succes
Geplaatst op  
AW-in-Brugge : Flamant en zijn Belgische ‘homecoming’ ©

Het zijn niet altijd chocolade- of souvenirwinkels die in het centrum verrijzen. Interieurbedrijf Flamant heeft een conceptwinkel geopend in Brugge, de zesde eigen winkel al van de keten. Die nieuwe “Home & Gifts Store” bevindt zich op amper honderd meter van de Brugse Grote Markt.

Flamant, internationaal familiebedrijf met hoofdzetel in Geraardsbergen, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een gevestigde naam in de wereld van het interieur. Het bedrijf mag zich ook hofleverancier noemen. Door de beperkte oppervlakte kunnen geen volledige salons gestald worden en zal de zaak vooral mikken op kleinere objecten uit de collectie.

 

Flamant1

FLAMANT2

Als er één store perfect past bij het imago van de stad Brugge, dan is het Flamant wel. De troeven traditie, gereserveerdheid en ondernemingszin zijn duidelijk de gemene delers van het ‘Venetië van het Noorden’ en het familiebedrijf dat uitgroeide tot een wereldwijd succes. Na eigen shops op prestigieuze plekken zoals het Parijse Saint-Germain-des-Prés is deze Brugse inplanting een beetje een ‘coming home’ voor het Vlaamse Flamant.

Flamant PARIS2
Flamant in Parijs, in het romantische Saint-Germain-des-Prés

‘We kozen voor Brugge omwille van haar internationale belangstelling.’ verduidelijkt CEO Jacques Flamant.  ‘Het buitenland is al jaren gewonnen voor onze collecties. Maar liefst 75 procent exporteren wij buiten onze landsgrenzen. Deze locatie lag dus voor de hand.’

Flamant beschikt in Brugge over 170m² winkeloppervlakte. Dus niet voldoende plaats om volledige salons of grote tafels te etaleren. maar dat gebrek compenseren ze daar ruimschoots met een mooi aanbod interieurdecoratie in de typische huisstijl.