#Agenda#Nieuws

BAD: waar kunst en design elkaar vinden

Gents ICC van 16 tot en met 19 februari hotspot voor kunstliefhebbers en design-addicts
Geplaatst op  
BAD: waar kunst en design elkaar vinden ©

BAD focust op kunst en design van eigen bodem. Eregasten zijn designer Frederik Delbart en kunstenaar Frederik Van Simaey.

‘Design is art for losers’ staat wel eens te lezen op hippe posters, maar van deze boutade trekken de organisatoren en deelnemers van de Belgian Art & Design beurs in Gent zich gelukkig niets aan. Nee, voor de tweede keer op rij laat het event kunst en design van eigen bodem samensmelten. En om de totaalbeleving compleet te maken, vullen ze aan met workshops, debatten, literaire salons en film- en fotovertoningen. De bedoeling van de organisatoren is onze culturele identiteit te verrijken zodat we internationaal een sterkere positie krijgen.

its-nothing

De consultants zijn filosoof en kunstcriticus Willem Elias en Siegrid Demyttenaere, co-oprichtster en redactrice van DAMN° magazine. Designer Frederik Delbart is één van de eregasten. Hij zet natuurlijke materialen centraal in zijn ontwerpen en staat zowel voor vernieuwing als traditie. Zijn objecten zijn doordacht, eenvoudig, innovatief en eerlijk. Hij zal er zijn nieuwe lamp FLUX presenteren.

frederikdelbart_mira_moome_2016_1

frederikdelbart_tribute_copyrightjulienhayard_72dpi_18

De Gentse kunstenaar Frederik Van Simaey is eveneens eregast. Hij recycleert waardeloze zaken tot artistieke artefacten. Verder staan er nog meer dan honderd artiesten op de lijst.

frederikvansimaeytoietmoi2

frederikvansimaey_5994_frac023

De eerste editie van BAD vorig jaar trok maar liefst 12 000 bezoekers. Dit jaar loopt de expo samen met DesignMarkt dat twee keer per jaar het aanbod van vijftig nationale en internationale vintage design handelaars samenbrengt.