#Agenda#Nieuws

Batibouw 2021: een 100% digitale editie

Dit jaar geen fysieke beurs, maar een volledig digitale editie. Online workshops, digitaal rondslenteren en virtuele gesprekken met vakmensen.
Geplaatst op  
Batibouw 2021: een 100% digitale editie © Designsauna 'Aura' (rechts) van Gervi

Meer dan ooit tevoren zijn we bezig met een bouw-, renovatie- of uitbreidingsproject. De digitale versie van Batibouw komt op een uitgelezen moment! In een paar klikken én vanuit je luie zetel ontdek je wat je kunt doen om het huis van je dromen te creëren.

Een 100% digitale editie

2020 zorgde voor de nodige challenges, ook op vlak van events. Collectief binnenhokken werd de norm. Gelukkig wakkerde de pandemie ook de creativiteit in velen van ons aan. Batibouw, dé Belgische beurs voor bouw, renovatie en inrichting liet zich niet beteugelen door het coronavirus en beantwoordt de noden van haar publiek met een volledig digitale editie. Eentje waar beleving meer dan ooit centraal staat!

Je leest dat correct: Batibouw vindt volledig digitaal plaats dit jaar. Van eind februari tot eind maart moet je je uitzonderlijk niet begeven naar Brussels Expo, maar kun je dus gewoon vanachter je scherm toeschouwen wat de beurs te bieden heeft. Het massa- event dat al 61 jaar bestaat, zette een intuïtief digitaal platform op poten dat zelfs na 2021 een belangrijke rol zal blijven spelen.

100% digitaal: Batibouw verloopt enkel digitaal dit jaar!

Gratis workshops en advies vanuit je luie zetel

Ook interessant is het feit dat deze editie volledig gratis zal zijn, in tegenstelling tot de live edities. Je kunt virtueel kennismaken met alle exposanten na een simpele registratie. Naast het online bekijken van het productaanbod van talloze bedrijven, kun je op je gemak live sessies volgen. Denk aan specifiek advies van vakmensen, conferenties over de laatste bouwtrends en praktische workshops. Van zaterdag 27 februari tot maandag 8 maart kun je op de Batibouw website terecht voor deze virtuele presentaties. Op het virtuele platform is het hele programma terug te vinden.

Tijdens deze ‘lives’ kun je ook virtuele gespekken aangaan om je persoonlijke project met de exposanten te bespreken. Onze belangstelling gaat vooral uit de persconferentie over energiezuinig (ver)bouwen (29 februari om 11u) en de workshops ‘Kamerplanten verpotten en verzorgen’ (4 maart vanaf 14u) en ‘Decoratie: lente- en zomertrends by Traitdeco’ (vanaf 6 maart om 13u15). Na 8 maart zijn deze live sessies afgelopen en kun je de producten van alle exposanten wel nog uitvoerig bekijken.

Enkele sneak peeks van de nieuwe editie

1

Netheid wordt de norm

Een trend die steeds meer naar voren treedt: maatwerk voor maximale opbergruimte in huis, dat op zijn beurt weer voor maximaal comfort zorgt. In 2021 – een jaar waarin we eindelijk beseft hebben dat eigen haard goud waard is – zijn rondslingerende spullen niet meer aan de orde. Investeer in opbergoplossingen die een esthetisch onderdeel van je interieur vormen. Opbergkasten op maat. Camber. Prijs op aanvraag.

Camber.be

2

Luxe tot in elk hoekje

Het geheim van luxe? Oog hebben voor detail, op de plekken waar een ander overheen kijkt. Het hoeft niet altijd duur te zijn, met eenvoudige ingrepen kun je een ruimte de charmante upgrade van een luxueuze suite geven. Een niet onbelangrijk detail is de lichtschakelaar, een object dat we dagelijks aanraken. Matzwarte schakelaars vormen zowel in een hedendaagse als een rustieke woning een trend.

Lichtschakelaar in de afwerking ‘Pure Black Steel’. Niko. Vanaf 20,79 euro excl. BTW.

Niko.eu

3

Duurzame charme

Een werkblad voor je nieuwe keuken kiezen, daar denk je best even over na. Kies weloverwogen en ga niet enkel af op het esthetische. Zo’n werkblad – iets dat dagelijks intensief gebruikt wordt – moet praktisch en duurzaam zijn. Kies daarom voor de juiste materialen die kras- en hittebestendig zijn én de tand des tijds doorstaan.

Kwartsoppervlakte van Silestone Lift in de uitvoering ‘Corktown’. Deze oppervlakte is voorzien van de innovatieve en duurzame HybriQ-technologie. Verkrijgbaar in 3 verschillende diktes, startend vanaf 1,2 cm. Cosentino. Prijs is projectafhankelijk.

Cosentino.com

4

Outdoor rustoase

Als we iets hebben leren appreciëren tijdens de lockdown, dan is het de tuin of het terras wel. Een frisse neus halen in je eigen outdoor ruimte, dat heeft wat. Het voorbije jaar liet ons ook inzien hoe belangrijk het is om te investeren in buitenmeubilair. Creëer een luxueuze outdoor oase met een knappe sofa waarin je languit kunt rusten, keuvelen, aperitieven, knuffelen… Ontspannen is de boodschap!

Loungeset ‘Pagino’ van teakhout en aluminium met weerbestendige kussens. Overstock Garden. Vanaf 4927,20 euro voor de volledige set.

Overstockgarden.be

5

Design dat je omver blaast

Wie houdt er nu niet van om zichzelf te pamperen in de badkamer? Laatstgenoemde ruimte is immers eentje waar we – volgens wetenschappelijk onderzoek – gemiddeld zo’n 29 minuten (in een gezin) en 47 minuten (als alleenstaande) per dag doorbrengen. Een radiator is daar dan ook geen overbodige luxe. Lekker opdrogen terwijl je je klaarmaakt voor de spiegel, wat een heerlijk gevoel!

Elektrische designradiator ‘E-Tech’ met stralingswarmte via infrarood-technologie. De voorzijde is afgewerkt met gehard veiligheidsglas en een aluminium frame. Vasco. Prijs op aanvraag.

Vasco.eu

6

Solide liefde

Hét bestanddeel voor een instant gevoel van glamour? Voeg marmerelementen toe aan je interieur. In de badkamer uit zich dat nu vooral in een wastafel en/of waskom in hetzelfde type natuursteen. Kies voor een karakterprint met rijke kleuren zoals amber, zwart en wit voor dat ultieme suitegevoel.

Wastafel ‘Balmani Tablo Arcato’ van Portoro Gold marmer met twee geïntegreerde waskommen. Verkrijgbaar in verschillende groottes. X20. Vanaf 1154,45 euro.

X2O.be

7

Sensitief huis

Het is inmiddels duidelijk dat de pandemie een enorm impact op onze manier van wonen heeft. We staan nu meer dan ooit stil bij de luchtkwaliteit, in het openbaar maar evengoed bij ons thuis. Nieuw op Batibouw: een sensorische innovatie die je vertelt wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het tijd is om te ventileren. Zeg hallo aan de slimme CO2-meter!

Slimme CO2-meter ‘Sense’ die de hoeveelheid schadelijke stoffen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht van een ruimte in kaart brengt. Renson. 179 euro.

Renson.eu

8

Een waterdicht plan

Ben je op zoek naar een gepaste én eenvoudige oplossing voor je vloer in de keuken of badkamer? Kies dan voor een vinylvloer: gemakkelijk in plaatsing en onderhoud. Op Batibouw wordt dit jaar een waterdicht kliksysteem met waterafstotende coating geïntroduceerd, speciaal ontwikkeld voor veel- gebruikte ruimtes.

Waterdichte en -resistente vinylvloer ‘Alpha vinyl’ met eenvoudig Uniclic-systeem dat kras- en stootbestendig én akoestisch dempend is. Verkrijgbaar in verschillende kleurschakeringen. Quick-step. Vanaf 37,95 euro per m2.

Quick-step.be

9

Kleurenweelde

Een dakraam niet zo gezellig als een normaal raam? Geen sprake van! Tijdens Batibouw kun je ook kennismaken met aangepaste raamdecoratie met een bijzondere focus op design in een inspirerend palet van stoffen, motieven en kleuren. Van verduisterings-, vouw-, plooi-, rolgordijn of een jaloezie.

Campagnebeeld uit de ‘Color by You’ collectie van gordijnoplossingen bestaande uit meer dan 1.800 kleuren. Velux. Vanaf 63 euro excl. BTW.

Velux.be

Praktisch:

Wat? Batibouw 2021.

Waar? Een digitaal verhuis van de gewoonlijke Brussels Expo naar de website dit jaar: batibouw.com 

Wanneer?

Van 27 februari tot 7 maart 2021.

Alle dagen van 10:00 tot 19:00.

De nocturne vindt plaats op donderdag 04/03 tot en met 21:00.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.