#Badkamer#Nieuws

Belgen geven badkamergeheimen prijs

Badkamer is een plaats voor quality time en ongegeneerd onszelf zijn
Geplaatst op  
Belgen geven badkamergeheimen prijs ©

  

Wat gebeurt er in de Belgische badkamers? Sanitair producent Geberit voerde met die vraag in het achterhoofd een enquête uit bij 1000 Belgen tussen 18 en 79 jaar. Sommige conclusies zijn behoorlijk verrassend.

BainSpaarzaam

Zo blijken veel landgenoten nogal creatief te zijn om te bezuinigen op water: 33% spoelt niet na elke wc-beurt door en in 25% van de Belgische gezinnen wordt met meerderen na elkaar hetzelfde badwater gebruikt.

Singing in the rain

Plassen in de douche

De badkamer is ook een plaats zijn waar Belgen alle gêne laten varen: 88% kijkt naar wat hij in de wc-pot heeft achter gelaten en bijna de helft (49,3%) plast in de douche. Eén op twee respondenten gaf aan te zingen terwijl hij een douche neemt.

Expedition

Rust

Een badkamer blijkt voor de Belg trouwens ook meer te zijn dan een ruimte waarin hij zich wast of naar het toilet gaat. Meer dan 70% van de Belgen is er het liefst alleen en gebruikt de tijd die hij er spendeert om zich te ontspannen. Het is de enige plaats waar je je kan afzonderen zonder dat iemand van je huisgenoten zich daar vragen bij stelt. Ongeveer 33% kan daarom ook geen rommel in de badkamer verdragen. Vrouwen ergeren zich aan tandpastarestjes in de lavabo en lege shampooflessen, mannen krijgen het op hun heupen van rondslingerende dopjes.

Marilyn

Met twee in bad

Toch verhindert die nood aan “me time” in de badkamer niet dat we er ook graag met onze partner vertoeven. 62% van de Belgen vindt het een aangename ruimte om bij te praten met zijn of haar partner. Eén op twee doucht graag samen of neemt samen een bad. Om naar het toilet te gaan heeft iets meer dan de helft van de Belgen liever geen partner in de buurt. Naakt in en uit de badkamer lopen is dan weer voor 53% geen enkel probleem.