#Adresjes#creatieve site

Belgisch designcollectief Vormen zet de deuren open

Noteer 20, 21 en 22 september in je agenda want dan is het Vormen atelier in Elsene publiek toegankelijk
Geplaatst op  
Belgisch designcollectief Vormen zet de deuren open © Vormen

Na vijf jaren in de stad van de neuzekes gediend te hebben, vestigt het vierkoppige collectief Vormen zich voortaan in Elsene, bij Brussel. Komend weekend organiseren ze een kijkdag in hun kersverse atelier. Het toonmoment zal zowel hun bestaande designs als nieuwe prototypes onthullen. 

De loungestoel ‘Gomito’ van Vormen in samenwerking met SEM © Vormen

Vormen bestaat uit vier Belgische creatievelingen met een achtergrond in de architectuur, kunst(geschiedenis) en literatuur. Hun designs vertalen zich in uitgepuurd functionalisme dat schijnbaar eenvoudig lijkt. Maar niets is minder waar: Vormen vertaalt zuivere en essentiële ideeën naar uitgepuurde ontwerpen, die zowel functioneel als ergonomisch zijn.

© Vormen

Vormen is het werk van vier gedreven vakmensen met een grote liefde voor het ambachtelijke. Samen doorlopen ze elke fase van een object, van het tekenen tot ontwikkelen en ontwerpen. Hun designs – gaande van een lamp, spiegel, enkele stoelen of een tafel – zijn het bewijs van een constante interactie tussen concept en materie, een knap staaltje trial en error.

Het viertal bruist van de ambitie en verhuisde naar een centraler én internationaler gelegen locatie als Brussel met het oog op samenwerkingen die buiten de landsgrenzen treden. Eerder werkte het collectief al samen met het Italiaanse label SEM (Spotti Edizioni Milano).

Praktisch: 

Opendeurdag Vormen

20 – 22 september 2019, 11u-19u
Openingsavond: Donderdag 19 september, 18u-22u
Boondaalsesteenweg 247a
1050 Elsene
www.vormen.be