#DIY#Trends

Betondallen mogen binnen deze lente


Geplaatst op  
Betondallen mogen binnen deze lente ©

De tijd dat betondallen enkel bruut, vierkant en grijs waren, is volledig voorbij. Vandaag zijn ze er in alle stijlen, vormen en kleuren. Vintage, avant-garde, zeshoekig, het aanbod is overvloedig en oneindig combineerbaar. Vindt u een nieuwe vloer deze lente een goed idee? Dan kunnen volgende drie inspiraties u waarschijnlijk op weg zetten.


Tip 1: analyseer

Het is een kunst de juiste soort betondal te kiezen. Twee factoren gaan uw keuze beïnvloeden, de onderlaag en de voegen.

Ten eerste, je legt betondallen op een chapelaag of een alternatieve ondergrond die stabiel en effen is. Ten tweede, naargelang het soort ondergrond, kies je in geval van hout een voldoende brede voegruimte. Want hout beweegt door veranderende vochtigheid en de dals bewegen mee. Vergeet ook niet dat onderling van tekening verschillende dals mooier een geheel vormen met een smalle voeg. Effen dals dan weer, kunnen voor een visueel effect een brede voeg verdragen. Neem dit alles goed in acht bij uw tegelkeuze en je wordt niet ‘gevloerd’ door onwetendheid.

 

©Yann Deret

Tip 2: cross-over

Denk-buiten-de-box en doe een cross-over. Draai de rollen om en doe zoals Alice Bizen. vloertegels komen aan de muur en omgekeerd. Dus de motiefjes komen nu aan de muur en effen op de grond.

inversez carrelage
©Yann Deret

Tip 3: Mix & match

Het is de trend van de meest uiteenlopende vloerbedekking te combineren. Veel succes heeft tegenwoordig het leggen van daltegels onder je eetkamer en de rest van de woonkamer in parket. Bereken ook eerst het totale gewicht van je tegelvloer, mocht je er één op een verdieping willen leggen.

carrelages
davidgoliath.fr
mixez carrelage bois
audreyboey.com