#Nieuws

Binnengluren bij Céline van de blog I do It Myself


Geplaatst op  
Binnengluren bij Céline van de blog I do It Myself ©

Lederen plantenhouders, houten designschaaltjes, een strakke betonnen lamphouder of een knusse, gebreide kattenmand… je kan het zo mooi niet bedenken of Céline heeft het al gemaakt – én uitvoerig de instructies op haar blog I do it Myself beschreven, zodat jij het ook in elkaar kan steken. In het nieuwe jaar leert Céline ons hoe we allemaal designers kunnen zijn. Wij kijken een dagje binnen van achter het gordijn!

Voor Céline begint de ochtend rond een uur of acht met een kom granola en vers fruit. Yummie! Meteen naar de keuken om een kop thee te zetten, want de rolgordijnen in haar hypergezellige woonkamer schuiven gewoon vanzelf open dankzij het draadloos automatiseringssysteem van Somfy. Handig! Een do-it-yourselfer hoeft ook niet alles zelf te doen. Je kan simpelweg via de app instellen wanneer jouw dag begint, en klaar is kees.

9 uur: tijd om uit die wollige, roze pyjama-onesie te kruipen en aan het werk te gaan. Mails beantwoorden, sociale media updaten, de DIY-blog bijwerken… het hoort er allemaal bij en kan best intens zijn. Bij te felle lichtinval kan Céline met een druk op de knop van de afstandsbediening het automatische gordijn naar beneden rollen. Concentratie nodig, maar snel afgeleid? Goed nieuws: de stille WireFree™ motor die in de gordijnen is gemonteerd en op batterijen werkt, stoort je niet. En dan is het tijd voor het leuke gedeelte van de dag: laptop dicht, aan de slag!

De namiddag is voorbehouden voor het creatievere knutselwerk: Celine demonstreert hoe enkele houten stokjes en een lichtjesslinger kunnen omgetoverd worden tot stijlvolle, stervormige lichtdecoratie. En daarbij hoort ook: een filmpje opnemen en op Instagram gooien. Overigens, voor een blogger die veel met fotografie, filmpjes en sociale media bezig is, is het ook praktisch om lichtinval en rolgordijnen snel te regelen vanaf de smartphone. De handige Somfy-app laat je toe om Instagramwaardige momenten te creëren en van je huis een professionele studio te maken. Ready, set, shoot!

Rond 18 uur is het wel mooi geweest: genoeg gewerkt, tijd voor een welverdiend aperitiefje! En ook dat doet creatieve duizendpoot Céline in stijl: rolgordijntjes naar beneden, sfeerlichtjes aan, en welkom winterknusheid! Dankzij een TaHoma box worden alle smart home-oplossingen (zoals de Philips Hue-verlichting en Sonos One slimme speaker) verbonden met de raamdecoratie en kan je je favoriete scenario’s instellen: in één klik tover je je huiskamer na zonsondergang om tot sfeervolle afterworkplek. En by the way: het geautomatiseerde systeem is volledig draadloos, dus er is zelfs geen geboor nodig om dit gordijn te installeren – ook al kan Céline ongetwijfeld prima overweg met de boormachine. Een DIY-er kent haar prioriteiten: een glaasje rode wijn om de dag in alle rust af te sluiten. Dat heeft deze maker queen wel verdiend. Proost!

Het TaHoma smart home systeem is koppelbaar met onder andere slimme verlichting, verwarming en alarmsysteem en haal je al vanaf €299,00 in huis. Liever de budgetvriendelijke optie waar je minder toestellen op kan aansluiten?

Probeer de Connexoon: automatiseer je gordijnen met een app, aan een zachter prijsje. Ontdek alle Somfy geautomatiseerde en op maat gemaakte raamdecoratie en gordijnen op www.somfy.be.

Vind hier een Somfy verdeler om jouw raamdecoratie op maat laten te laten automatiseren.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Somfy.
www.somfy.be