#Inspiratie

Binnenkijker: Anne Gilis van Home of Geraldine opent de deuren van haar home boutique

In Edegem bevindt zich een unieke interieurwinkel in een echte woning. We nodigen je uit om bij Home of Geraldine binnen te kijken!
Geplaatst op  
Binnenkijker: Anne Gilis van Home of Geraldine opent de deuren van haar home boutique © Stéphanie Mathias

Van hobby naar professionele passie: met haar interieurboetiek in eigen huis geeft Anne Gilis een nieuwe definitie aan homeworking. Kijk mee binnen in haar hedendaagse woning waar warme kleuren en natuurlijke materialen versmelten tot een sereen geheel.

Op een kwartier rijden van Antwerpen, ligt de woonwinkel Home of Geraldine in Edegem. De term mag je vrij letterlijk nemen, want onderneemster Anne Gilis toverde haar eigen huis om tot een interieurboetiek. Ze woont er met haar partner, dochter en hond. Haar klanten kunnen hier op afspraak de interieuritems in een realistische setting bewonderen en uitproberen.

© Stéphanie Mathias & Home of Geraldine

Carrièreswitch

“Vijf jaar geleden maakte ik van mijn hobby mijn hoofdberoep. Daarvoor zat ik in een heel andere sector, nl. de luchtvrachtbusiness. Ik had de gewoonte om elke twee jaar van interieur te switchen en verkocht dan alles tweedehands, waarbij ik ondertussen een vast klantenbestand had opgebouwd. Toen mijn kinderen mij erop wezen dat ik er beter mijn beroep van maakte, begon het idee te groeien. Ik waagde de sprong en vernoemde het naar de meisjesnaam die ik altijd al heel leuk vond, Geraldine. Zo is de winkel mijn derde kindje nu” vertelt Anne.

Voor de keuken van mdf werd verf met een linneneffect als afwerking gebruikt. Het keukentablet aan het eiland is van Dekton en werd achteraf behandeld met een coating van Pandomo Studio (Ardex). Het kraanwerk is Belgisch en is van Aqualex. Barkrukken (Ekta Handvaerk), alabaster vazen (Sirocco Living) en schaal (Wonki Ware). In de verte glazen waterflessen van Paveau.

Een multibrand home boutique

Haar unieke woonwinkel is zeven op zeven geopend, zelfs op zon- en feestdagen. “Heel veel mensen werken overdag en komen liever op hun gemak in de avond langs. Wanneer ze hier binnenstappen en alles in een bewoond interieur kunnen zien, zijn ze meteen geïnspireerd… Dat maakt voor een groot deel het succes van het concept”, gaat ze verder.

Zicht op de eettafel (Ethnicraft) met alabaster tafeldecoratie (Sirocco Living). Errond een mix van verschillende stoelenmerken van Nordal (links uiteinde), Pols Potten (achteraan), Toon De Somer (rechts uiteinde), Serax (vooraan links) tot New Works (vooraan rechts). In de wand zit een open haard van De Puydt verwerkt. In de verte een spiegel in een organische vorm (J-Line by Jolipa).

Dynamisch decoreren

In haar rustgevende woning vol serene tinten en natuurlijke materialen, mixt ze stukken van uiteenlopende prijscategorieën, steeds gericht op betaalbaarheid. Anne: “Ik stap weg van de high-end merken en positioneer me in het middensegment. Mensen veranderen vandaag graag van interieur, het is niet meer zoals vroeger waar je een sofa voor de komende twintig jaar koopt. De kunst is om betaalbare stukken te mixen met een duurdere key piece.”

Links: de comfortabele sofa (Saba Italia) dient voor gezellige tv-avonden met het gezin. Bij de trap schitteren drie statement lampen van de Belgische designer Jeroen De Ruddere. De rieten mand en houten bijzettafel kocht Anne via een lokale importeur. Hier is het tapijt van het merk Loook. Aan de muur prijkt een fotografisch werk van Dirk Roseport (via VCRB Gallery). // Rechts: de wijnmuur met houten leggers werd gecreëerd door een lokale schrijnwerker. De begrenzing tussen de keuken en het terras is erg subtiel. Het outdoor meubilair (Cane Line) in lichte tinten op een outdoor tapijt (Limited Edition) nodigt uit om heerlijk te tafelen in openlucht.

Sereen met warme details

Haar stijl is warm en hedendaags, waarbij ze een sobere basis verkiest, die ze vervolgens aanvult met aardse tinten en natuurmaterialen zoals hout. “Door met verschillende materialen te werken, maak je het geheel niet saai. Met eik, suar, teak of mahonie kun je je interieur aangenaam opwarmen. Daarnaast ben ik een grote fan van tapijten, daarmee creëer je een gezellige sfeer.

Links: het gezellige zithoekje met een chaise longue (Sits), kussens (Simples) en salontafelset (Serax) doen je eraan herinneren om even een pauze te houden. De staande lamp is van de Belgische designer Jeroen De Ruddere. Het bijzettafeltje rechts van Pols Potten. Linnen voilen en gordijnen met linnenlook rondom het hele huis (via Home of Geraldine). // Rechts: de bureauruimte met werktafel (Ethnicraft) en stoel (House of Sander). De muren zijn beschilderd met de ‘Beau’ verf van colora.

In mijn woning liggen ze overal, zelfs in het toilet en de poolhouse!” vertelt Anne. Tot slot heeft de Antwerpse nog een handige tip: kies voor mooi maar praktisch meubilair. “Je kunt een prachtige zetel hebben, maar als je er niet comfortabel met je gezin in kunt liggen tijdens een tv-avond, wat is dan het nut van je interieur? Je huis mag geen showroom worden, je moet er nog altijd in kunnen leven.”

Homeofgeraldine.com