#Inspiratie

Binnenkijker: de 70’s villa van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht

In 's-Gravenwezel gluren we binnen bij het interieur van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht, zijn vrouw Leen en hun twee zoontjes Louis en Henri.
Geplaatst op  
Binnenkijker: de 70’s villa van Furnified-oprichter Dimitri De Vocht © Mr Frank voor Immodrôme / Christina de la Madera

De wens om terug te keren naar hun geboorteplaats, gecombineerd met de geboorte van hun tweede zoon, was voor het gezin De Vocht voldoende om te verhuizen naar ‘s-Gravenwezel in de provincie Antwerpen. In een prachtige villa, gebouwd begin jaren zeventig, vonden zij hun geluk. Kijk mee binnen in hun gerenoveerde villa met een eigentijdse twist.

Een 70’s villa heruitgevonden

Soms komt er een geweldige woning op de juiste plaats en tijd op je pad. Dimitri en Leen, beiden afkomstig uit ‘s-Gravenwezel, waren bezig aan gezinsuitbreiding toen deze villa uit 1973 hun interesse wekte op Immoweb. Met de komst van een tweede zoon hadden ze het gevoel dat meer speelruimte geen overbodige luxe zou zijn. Hun voorwaarden? Een karaktervol huis met een locatie die hen ‘back to the roots’ bracht. Het bleek liefde op het eerste gezicht te zijn toen ze kennismaakten met het huis. De combinatie van een 450 vierkante meter grote woonoppervlakte en een tuin van 20 aren vormde de perfecte thuishaven voor een gezin met de twee jonge avonturiers Louis en Henri aan stuurboord. Dimitri: “Mijn vrouw en ik houden van een uitdaging. Deze woning inrichten gaf ons beiden energie. Een interieur vormgeven doe je niet op één dag, het ideale plaatje moet net groeien. Voor ons is dat een leuke challenge: telkens als er een puzzelstukje op de juiste plaats valt, klopt het verhaal weer beter. Als oprichter van een interieurlabel vind ik het ook erg fijn om een nieuw design te maken en het nadien te beleven in ons eigen interieur. Zo krijg ik een beter gevoel met het ontwerp, wat mij de inspiratie levert om het design ook in een ander materiaal, stoffering of kleur te creëren.”

© Furnified

Liefde voor vintage

Naast hun eigen meubilair en decoratie vind je in dit interieur ook een aantal vintage spullen.“Ons huis is hoofdzakelijk ingericht met meubels van Furnified en Going Objects maar we hebben ook verschillende vintage meubels via veilingzalen gekocht. De mix van vintage en onze eigen labels levert een knap resultaat op!” vertelt Dimitri. Het bijzondere aan dit huis is de architectuur, die allesbehalve doorsnee is. “De vele hoekjes en kantjes zijn fijn en geven ons huis extra pit. In de beginperiode van Furnified hebben we de ruime kelder enkele maanden als showroom gebruikt. Totdat er te veel bezoekers kwamen en we dus noodgedwongen een grotere ruimte nodig hadden om meer mensen te kunnen verwelkomen. Nu staan er een grote pooltafel en wat fitnesstoestellen. De kelder is een grote troef van dit huis.” zegt Dimitri.

Licht is alles

Een belangrijk aspect en de rode draad doorheen het interieur is licht. “Toen we de woning kochten, waren de struiken rond de woning erg groot geworden waardoor ze de lichtinval blokkeerden. We zijn onmiddellijk beginnen snoeien zodat we het zicht op de volledige tuin en de natuur rondom de woning terugbrachten. Daarnaast werkten we binnenshuis vooral met neutrale en tijdloze materialen. Zo konden we accenten leggen in ons meubilair en de accessoires zoals keramiek, kussens, plaids en boeken leggen. Die kan je van tijd tot tijd wijzigen in functie van je behoeftes” besluit Dimitri. Het resultaat is een fris en hedendaags interieur met subtiele kleurtoetsen uit kunst, decoratie en kamerplanten die de rustige en neutrale basis van dit gezellige huis een levendige invulling geven. Ideaal voor dit bruisende gezin van vier!

Home tour

Shop dezelfde stijl:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.