#Inspiratie

Binnenkijker: een kleurrijk herenhuis met karakter in Antwerpen

Gedurfde kleurcombinaties in een gerenoveerd Antwerps herenhuis. De eclectische herinrichting bruist van karakter!
Geplaatst op  
Binnenkijker: een kleurrijk herenhuis met karakter in Antwerpen © Liesbet Goetschalckx

In Antwerpen werd een hernieuwd herenhuis ondergedompeld in een spel van kleur en durven. Hier treed je binnen in een kleurrijke woning met karakter, waar op een innovatieve manier met lichtinval en ruimte werd gespeeld. CONIX COOL INTERIOR zette zich aan dit project onder leiding van interieurarchitecte Nancy Cool.

Voor het statige herenhuis in Antwerpen werd de volledige benedenverdieping vernieuwd tot een interieur met karakter en durf. Nancy Cool leidde het project van begin tot einde. ‘Ik heb vrij snel een idee of gevoel van wat een woning kan zijn of worden. In dit geval spraken de oude elementen mij sterk aan.’ Tijdens het proces werden de authentieke elementen zo veel mogelijk behouden of versterkt om die klassieke uitstraling van het huis helemaal in leven te houden. Zo werden authentieke elementen als de vloer en de schouwen behouden. Er werden ook een aantal elementen toegevoegd om de authenticiteit te versterken: bewijs daarvan zijn de plinten en de deur op de gang die geïnspireerd zijn op deuren die al in de woning aanwezig waren.

Een spel van licht en kleur

© Liesbet Goetschalckx

Helemaal achteraan het gebouw vind je de opvallende keuken, vervaardigd in roze tinten. De bewoners van het herenhuis zetten de gewaagde stap om van de woning iets bijzonders te maken. En dat toont zich duidelijk in de spraakmakende keuken. De ruimte bestaat uit roze kleuren gecombineerd met hout en een felgeel detail. ‘Alles is begonnen bij de vloer, we hebben de gietvloer rondom de mozaïek verwijderd. En dan zijn we met de klant op zoek gegaan naar een steen die mooi bij deze vloer paste. Later zijn we zo bij deze natuursteen uitgekomen’ vertelt de interieurarchitecte.

© Liesbet Goetschalckx

Vooraan in de eerste ruimte vormde het schilderij het inspirerende vertrekpunt van deze ruimte. Het lijkt alsof de lampen in de ruimte rechtstreeks uit het schilderij komen. Ook de muur en andere aspecten sluiten mooi aan bij dit idee. De grote ramen laten veel daglicht binnen, wat de keuze om er een lichte ruimte van te maken, beïnvloedde. Pastelkleuren in combinatie met veel licht brengen een rustgevende sfeer naar de kamer.

Karakter en durf

© Liesbet Goetschalckx

De tussenruimte van de woning, tussen de keuken en de kamer vooraan, is dan weer helemaal iets anders. Sowieso zijn dit soort ruimtes altijd heel donker, er is daar weinig natuurlijk licht aanwezig. Hier werd een donkere sfeer omarmd. De rode muren en het zwarte plafond zorgen voor een warme en gezellige sfeer en maken van de kamer toch een pronkstuk.

Een opvallend project

© Liesbet Goetschalckx

De gedurfde kleuren in de woning springen direct in het oog, wat zorgt voor het nodige karakter in de woning. Niet geheel onlogisch, CONIX COOL INTERIOR is gekend voor haar kleurrijke en eclectische signatuur. ‘We zullen onze signatuur in het project plaatsen, maar wel met respect voor de vragen en de slimme oplossing voor de wensen van de klant. Je ziet het vooral terugkomen in de durf, de kleur, het materiaal, het eclectische aspect en vooral de details’, vertelt Nancy Cool.

Meer weten over Conix Cool Interior?

Neem zeker eens een kijkje op de site van Conix Cool en bekijk ook hun andere projecten.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.