#Inspiratie

Binnenkijker: een kleurrijk mid-century appartement in Cannes

Verzot op de retrostijl van het glamoureuze Cannes? Dan ga je deze flat uit de August-collectie geweldig vinden!
Geplaatst op  
Binnenkijker: een kleurrijk mid-century appartement in Cannes © August

Cet été, on va à Cannes! Ben je verzot op de charme van de Franse Rivièra? Dan ga je deze binnenkijker helemaal het einde vinden. We nemen je mee naar een authentieke plek waar zeemzoete tinten en natuurlijke materialen harmonieus samengaan. 

Recht uit een sixties film

Villa Grand Bois heeft het. Deze prachtige flat genesteld in een gebouw uit 1930 barst van de authenticiteit. De glamoureuze sfeer van Cannes zit vervat in tal van details, van de groene hekken aan de voorgevel, de prachtige marmeren elementen, de frivole balkons met de schattige zonnebloemgele terrasoverkapping tot de imposante voordeur. Dit prachtige verblijf aan de Franse Rivièra maakt deel uit van August, een uniek en luxueus mede-eigenaarsmodel van vakantiewoningen in Europa.

© August

Doorheen het hele appartement zorgen zeemzoete tinten als perzik, turquoise, tangerine en crème voor een serene doch speelse sfeer. We zijn verzot op het perzik-oranje kleurenpalet dat terugkomt in het zitmeubilair, de kussens en zelfs het behangpapier! De woonkamer werd gehuld in een glamoureus, mid-century jasje met inspiratie uit het Cannes van de jaren zestig. Fluweel, donker hout, laag zitmeubilair, ronde vormen… De sixties are back and we love it!

© August

Speels & sereen

In de slaapkamer zetten frivole details de toon: streepjesbehangpapier, tafellampen met een geometrische kap en marmeren voetstuk, kussenhoezen in bonte prints en een rotan hoofdeinde voor het bed… De vakantiesfeer van de Franse Rivièra is hier te allen tijde aanwezig.

© August

De keuken straalt een subtiele frisheid uit dankzij de combinatie van licht eikenhouten en turquoise fronten met gouden greeplijsten. Een constellatie van turquoise zelliges in verschillende kleurenschakerinen maakt het geheel af. Hier wil je toch instant aan een overheerlijke salade beginnen of een aperobordje in elkaar flansen?

© August

Naast de keuken bevindt zich één van de twee ruime balkons, waar je geniet van een heerlijk moment in de openlucht. Het zicht op de natuurlijke vegetatie is prachtig!

© August

Details domineren

Voor de badkamer werd de maritieme look toegepast. De blauw-witte tegeltjes met een glossy glazuur vormen hier de blikvangers. De afgeronde spiegel en de lichtbollen van melkglas verwijzen ook weer naar de sixties, de rode draad doorheen het hele appartement. De speelse contrasten en de vele subtiele details geven de basis een verfijnde toets.

© August

Bekijk het hele appartement hier nog eens via de video:

Meer weten over August?

August is een uniek en luxueus mede-eigenaarsmodel van vakantiewoningen in Europa. De exceptionele locaties, van de Alpen, de Franse Riviera, Toscane tot de Balearen, zijn zorgvuldig geselecteerd. Deze eigendommen worden volledig gerenoveerd, professioneel ontworpen en ingericht, en onderhouden.

Het concept achter August is simpel: eigenaars kopen hun aandeel binnen een specifieke collectie en worden zo mede-eigenaar van een portfolio van vier à vijf luxe appartementen of villa’s waar je zo’n 8 à 12 weken of meer doorheen het jaar met vrienden of familie kunt verblijven. De vakantiewoningen van August worden verdeeld onder 3 hoofdcategorieën: de pied à Terre Collection, de Signature Collection en de Premium Collection. Je verblijf wordt geregeld volgens een eerlijk puntensysteem. Iedereen ontvangt hetzelfde aantal punten bij aankoop, maar bij hoogseizoen zet je meer punten in dan in laagseizoen. Toekomstige eigenaars worden nauwkeurig gescreend zodat er verschillende profielen zijn (oudere koppels, jonge gezinnen, …) met het oog op de voorkeuren wat betreft de vakantieperiode.

Augustcollection.co.uk