#Inspiratie#Keuken

Binnenkijker: een kleurrijke keuken in hartje Berlijn

Laat je inspireren door de kleurrijke keuken in dit Berlijnse appartement. Een vrolijk en speels interieur om nog even over te dromen.
Geplaatst op  
Binnenkijker: een kleurrijke keuken in hartje Berlijn © Reform

Een keuken bomvol kleur, die zie je niet elke dag. Wij richten ons vizier op een bijzonder interieurproject in Berlijn, waar een fascinerend spel van energieke tinten onze blik niet loslaat. Een bijzondere cohesie tussen groen, blauw en roze maken van een bescheiden keuken dé blikvanger in een flat.

Kijk-naar-mij-kleuren

© Reform

In de hippe buurt Kreuzberg, zeer populair bij studenten en kunstenaars, vinden we dit eigenzinnige appartement terug. De eigenaars kozen voor een kleurrijke aanpak, vooral dan in de keuken. ‘We wonen in een stadsappartement in een creatieve wijk. Laat ons iets leuk, speciaal en zeker niet te serieus doen’ besloot het koppel.

Lang twijfelden de eigenaars niet om van de keuken dé blikvanger in huis te maken, een ruimte waar stijl en smaak zowel letterlijk als figuurlijk centraal staan. Gezien de keuken rechtstreeks verbonden is met de woonkamer en hij vanuit de sofa zichtbaar is, moest deze zonder meer een pronkstuk worden. Het koppel koos voor een gedurfde keuken, die ze vooral door opvallende kleuren tot zijn recht liet komen. De verdere afwerking bestaat uit een combinatie van klassiek marmer en keramiek die de hedendaagse en kleurrijke keukenfronten op elegante wijze aanvult. Tenslotte zien we een samenspel van hedendaagse meubels en vintage stukken. Subliem!

Belgisch design

© Reform

Dit Berlijnse project toont de keukenfronten van Reform, een designlabel dat o.a. keukenoplossingen op maat maakt, de meest bekende zijn de designfronten voor Ikea keukenstructuren. In deze keuken werd de ‘MATCH’ collectie ontworpen door Muller Van Severen gebruikt. Ja dat lees je goed, Belgisch design is hier aan zet. Reform is gekend voor haar samenwerkingen met internationaal geroemde designers, en daar maakt het duo Muller Van Severen deel van uit. Deze Belgische toppers staan bekend om hun kleurrijke en dynamische stijl die op vrolijke wijze terugkomt in dit stadskeukentje.

In deze keuken ‘MATCH’ worden atypische elementen gecombineerd die je niet direct samen verwacht. Voorbeelden hiervan zijn de deuren uit HDPE-materiaal waarboven een klassiek marmeren werkblad rust. De speelse kleuren worden verder afgewisseld klassiekere koperen handgrepen.

Meer kleur in 1,2,3

Ben je helemaal gek van kleur en wil je dit eens uitproberen in je eigen keuken? Laat je inspireren door de projecten van Reform. Hier zijn alvast een paar leuke items om mee aan de slag te gaan. Liever niet te opvallend? Lees dan het artikel over hoe je pastelkleuren in je interieur integreert.

Geschreven door stagiaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.