#Inspiratie

Blue Monday: de mooiste interieuritems in het blauw

Zo kom je de deprimerendste dag van het jaar door met een portie blauwe vrolijkheid!
Geplaatst op  
Blue Monday: de mooiste interieuritems in het blauw © Shutterstock

Het is vandaag Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoewel deze dag de minste vooruitzichten biedt, legt onze redactie zich niet neer bij deze visie. In plaats daarvan brengen we de mooiste interieurideeën met als thema blauw. Geniet mee van wat interior love en droom even mee weg met ons! 

De keuken

Niets zo elegant als een keuken gehuld in het blauw. Van de fronten, de spatwand tot de keukenaccessoires. Blauw is royaal en sereen. De tint geeft de keuken een klassieke toets maar kan ook heel hip ingezet worden. Wij geven je alvast enkele voorbeelden.

De Amerikaanse interieurstyliste en food blogster Athena Calderone – gekend van haar lifestylewebsite Eyeswoon – woont in een prachtig pand in Brooklyn. Wanneer we aan blauwe keukens denken, denken we aan haar. De donkerblauwe fronten zijn zacht en schreeuwen niet om aandacht, maar complimenteren net de overige details in de keuken, zoals het marmer met haar prachtige beadering in een wit-grijs-geel-oranje kleurenpalet. Afgewerkt met wat keramische potten, een houten snijplank, persoonlijke foto’s, een prachtig gasfornuis en knappe vintage wandlampen… Een droom om in te kokkerellen! Wil je meer van Athena’s interieur zien? Deze home tour toont je de rest van haar knappe woonst.

De badkamer

Rechthoekige zelliges, we kunnen er geen genoeg van krijgen! In 2023 wordt deze tegel een echte trend. Je ziet zelliges in de keuken maar ook steeds meer in de badkamer. Combineer ze met marmer en goudtinten voor een ultra-luxueus effect! Hier nog een plaatje van dezelfde badkamer, maar dan vanuit een ander oogpunt:

De woonkamer

Blauw in de woonkamer is voor de durvers. De kleur brengt heel wat karakter met zich mee en zet de toon in de ruimte. Wanneer je voor een donkerblauwe toets in de woonkamer gaat, kleed je de rest van het interieur best aan met zachte, neutrale tinten zoals crème, beige en bruin, bijvoorbeeld door hout en natuursteen. Of, je kan ook kiezen om de maximalistische tour op te gaan en voluit voor color blocking te opteren. Ook leuk: een statement sofa in een blauwe kleur. Hier zijn wat voorbeelden.

De slaapkamer

Blauw is dé kleur bij uitstek voor een rustgevende sfeer. Wil je de chique look van een hotelsuite nabootsen? Kies dan zeker voor een intens blauwe kleur in de slaapkamer. Of ga voor een meer zachtblauw en kies voor een Scandinavische total look. Handig om te weten: donkere tinten in de slaapkamer bevorderen de nachtrust!

Onze favoriete interieuritems in het blauw:

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.