#In de keuken#Inspiratie#Keuken

Van de tuin recht naar je bord: maak kennis met The Plant Pharmacy

Koken met de kracht van de natuur. De ondertitel klinkt veelbelovend, maar dit boek last alle verwachtingen in.
Geplaatst op  
Van de tuin recht naar je bord: maak kennis met The Plant Pharmacy © Instagram @lisettekreischer

“Wat zou er gebeuren als je even stil zou gaan staan? Even de rem zet op dat hectische leven? Stop een paar minuten met wat je aan het doen bent en kijk om je heen. Doe je mobieltje even weg en vergeet waar je naar op weg bent. Haal diep adem. Voel je de wind op je gezicht, of misschien zijn het regendruppels of zonnestralen? Kijk naar boven: zie je de wolken en de bomen? En daar beneden, de plantjes die tussen de tegels door wurmen op zoek naar een straaltje licht, zie je ze?”

“Voel je de aanwezigheid van het seizoen met al haar tendensen? De natuur is krachtig en begeleidt ons door het leven met al haar lessen. Wat nu als je elk seizoen naar de wetten van die meesterlijke natuur zou luisteren? Als je haar jou zou laten vertellen wat je werkelijk nodig hebt en hoe je elk seizoen kunt genieten van al die schatten van Moeder Aarde?”

Aan het woord is Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland en auteur van inmiddels acht succesvolle kookboeken. Het net verschenen The Plant Pharmacy is de laatste nieuwe in het rijtje. In dit boek deelt Lisette haar (zeer) uitgebreide kennis over planten en kruiden en laat ze je zien hoe je het hele jaar door kan profiteren van de bijzondere en geneeskrachtige werking van veel dingen die simpelweg in je tuin groeien.

plantenDat kan met sapjes, siropen, theetjes en andere kruidige brouwsels, uiteraard, maar ook met heerlijke recepten waarvan dit boek er 40 telt. Culinair toveren met planten is vooral ook een feest voor de ogen, zo blijkt. Eén blik op de sprookjesachtige pizza vol kruiden en bloemen of de rozentaart met kamillebloemen en citroenmelisse en je bent verloren.

“Planten ademen ons, voeden ons en helen ons”, zegt Lisette aan het einde van haar voorwoord. “Ze verdienen een hoofdrol in ons leven. Met dit boek hoop ik de plant haar rechtmatige plek in de wereld terug te geven en de spotlight te richten op haar mogelijkheden als overheerlijk hoofdingrediënt in de keuken”. Wij zijn alvast fan.

‘The Plant Pharmacy. Koken met de kracht van de natuur’, Lisette Kreischer, hardcover, 176 blz., Kosmos Uitgevers.