#Nieuws

Cohabs lanceert nieuw concept voor co-housing

Cohabs is bekend voor zijn co-living in Brussel. Nu lanceert het bedrijf ook een concept specifiek voor koppels en alleenstaande ouders.
Geplaatst op  
Cohabs lanceert nieuw concept voor co-housing © Xavier Portela

Sinds 21 januari biedt de Belgische co-living start-up Cohabs een exclusief co-living concept aan, speciaal gericht op koppels en ouders in de dertig. Met de komst van dit nieuwe huis verbreden ze hun doelgroep en lanceren ze ook nieuwe services. Aangepast aan de toekomstige bewoners van dit gebouw, met onder andere extra ruimte voor kinderen.  

De alternatieve vorm van samenwonen met een groep mensen wordt alsmaar populairder. Je kent het begrip ‘co-housing’ waarschijnlijk wel al. Een groep mensen gaan samenwonen in een mooi grote woning en besparen zo meestal wel een grote som geld. Ook bij ons in België vind je al een aantal zeer hippe co-living woningen. Cohabs voorziet al sinds 2016 woning voor co-housing in Brussel, en ondertussen ook al in New York.

© Xavier Portela. Eetruimte van Chatelain 50.

Sinds eind januari is het bedrijf een concept rijker: in hun nieuwste woning ‘Chatelain 50’ richten ze zich specifiek op koppels in de dertig die zich tussenin twee woonprojecten bevinden. Mensen die op zoek zijn naar een tijdelijk of langdurig verblijf. Dit mooie herenhuis in Elsene heeft 19 kamers geschikt gemaakt voor koppels met eventueel kinderen. Bewoners hebben er hun eigen privéruimte, maar kunnen ook gezellig vertoeven in een van de gemeenschappelijke ruimtes. Speciaal voor deze woning is de speelplek voor de kinderen. Naast de nieuwe diensten introduceren ze hier ook de ‘suites’: ruime kamers met een groot bed en een extra kinderbed.

© Xavier Portela. Een van de 19 slaapkamers in Chatelain 50.

Voor Chatelain 50 werkte het team van Cohabs samen met designer Lionel Jadot. De Brusselse interieurarchitect en designer werkt vooral volgens de recycling en uplifting filosofie. Dit loopt mooi samen met de groene aanpak van Cohabs zelf, die zo veel mogelijk gebruik maakt van duurzame materialen. In dit concept wordt ook het Belgische vakmanschap vertegenwoordigd, met o.a. beeldend kunstenaar en decorateur Tanguy Flameng.

Interesse?

Cohabs heeft heel wat woningen verspreid over Brussel, en de prijzen variëren dan ook volgens de locatie en de grote van het huis. De huurprijs in ‘Chatelain 50’ start aan 950 euro per maand. De prijs is afhankelijk van het type kamer in het huis. Alle info over de kamers en hun tarieven vind je hier.

Geschreven door stagaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.