#Agenda#Nieuws

Cultuurtip: “Banksy. The Brussels Show” bij galerie Deodato in Brussel

Altijd al eens de iconische werken van Banksy willen aanschouwen? Dan is deze tentoonstelling iets voor jou.
Geplaatst op  
Cultuurtip: “Banksy. The Brussels Show” bij galerie Deodato in Brussel © Emmanuel Laurent

Wil je in het weekend op stap met je bubbel, maar valt het weer wat tegen? Misschien is een museum dan wel een goed alternatief! Voor de inhuldiging van haar Brusselse galerie opent Deodato Art Belgium “Banksy. The Brussels Show”, een tentoonstelling die de belangrijkste originele werken van  straatkunstenaar Banksy toont.  

Banksy is een mythisch figuur wiens carrière begon in de jaren negentig en is uitgegroeid tot een onmisbaar figuur binnen de kunstwereld. De kunstenaar uit Bristol heeft een uitgebreid portfolio van allerlei kritische werken. Zo draagt zijn graffiti vaak antikapitalistische, anarchistische en antimilitaristische boodschappen. Ondanks zijn geheime identiteit, en soms controversiële kunst, is hij door mensen wereldwijd geliefd.

© Emmanuel Laurent

Prestigieuze musea zoals het Romeinse Chiostro del Bramate stelde de collectie eerder al tentoon. Onder de werken vind je onder andere het zeldzame drieluik Flower Thrower uit de legendarische Gross Domestic Product-winkel. Nog nooit stond dat tentoon in combinatie met de originele lijsten.

Andere iconische werken die je er terugvindt zijn Love Rat, een Banksy-symbool, No Ball Game en het spottende Toxic Mary. Alle werken dragen een certificaat van Pest Control. Dat is de enige authenticatieautoriteit die de kunstenaar zelf erkent.

Interesse?

© Emmanuel Laurent

Zin om de iconische werken van deze mythische kunstenaar zelf te ontdekken? “Banksy. The Brussels Show” loopt nog tot 12 juni, enkel via afspraak. De tentoonstelling is ook gratis online beschikbaar via Lieu.City, als je liever  van thuis uit op culturele ontdekkingstocht gaat. Heb je de kunstkriebels te pakken en snak je naar meer? Dan is er vanaf eind april ook de nieuwe expo in het Joods Museum Van België.

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.