#Nieuws

De iconische aap van Kay Bojesen krijgt gezelschap

De Deense designer, die bekend is om zijn houten speelgoedaapjes, lanceert een nieuwe lijn figuurtjes
Geplaatst op  
De iconische aap van Kay Bojesen krijgt gezelschap © Kay Bojesen

Wonen er thuis nog enkele schattige koters of ken je iemand die je kan plezieren met een Kay Bojesen design speelgoeditem? Dan hebben wij een leuk nieuwtje voor je: de collectie houten speelgoedaapjes van de Deense designer wordt uitgebreid! 

Sta ons toe je even een korte introductie te geven, als je nog nooit van Meneer Bojesen gehoord hebt. De Deen wordt internationaal geroemd om zijn duurzaam speelgoed van hout, en verwierf grote naamsbekenheid met zijn speelgoedaap, die tot een cultfiguur binnen de designwereld uitgroeide. Vandaag zetten zijn kleinkinderen zijn levenswerk voort en dat resulteerde in een nieuw formaat van de iconische hardhouten primaat.

Honey, I shrunk the ape

Een gloednieuw babyaapje van 9,5 centimeter vervoegt de Bojesen dierenfamilie. Het aapje is een schattige miniatuurversie van zijn broer, de grote slingeraap met lange armen en guitige blik. Naast de originele, exotische versie in teak en limba, vind je de speelgoedapen nu ook in lichtere houtkleuren. Twee bijkomende versies in eik met esdoorn en in eik met gerookte eik, maken de apencollectie compleet. De ‘grote broer’ aap komt in drie verschillende groottes: 20, 28, of 46 cm.

Kay, de grote dierenvriend

De Deen, die gekend was als grote dierenvriend, ontwierp naast apen ook andere speelgoeddieren. Bojesens fascinatie voor vogels resulteerde in het ‘Songbird’ prototype in de jaren 50, dat hij helaas nooit in productie zag gaan. In 2012 besloten zijn nazaten dit design toch op de markt te brengen, en dat resulteerde in een reeks vogeltjes elk met een eigen naam, kleur en houtsoort. Andere hoogvliegers uit de Bojesen-dierenboerderij: een eikenhouten nijlpaard afgewerkt met een laag schoolbordverf, een kudde paarden, een olifant, een zebra, een konijn en verschillende soorten honden zoals de Teckel en de Terriër.

Als je het ons vraagt: Een Bojesen design staat gelijk aan een leuke en tijdloze cadeautip voor jong en oud… De houten kerstmuts voor de figuurtjes maakt het kerstplaatje tenslotte compleet!

Praktische info:

Mini-aap figuurtje in teak (H 9,5 cm), Kay Bojesen, 70 euro

Bekijk alle originele producten op  www.kaybojesen-denmark.com

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.