#Nieuws

De iconische Wishbone Chair krijgt een make-over

Hans J. Wegner viert zijn 107ste verjaardag en dat viert Carl Hansen & Son op een unieke manier
Geplaatst op  
De iconische Wishbone Chair krijgt een make-over © Carl Hansen & Son

Designlabel Carl Hansen & Son had op 2 april iets bijzonders te vieren: de verjaardag van wijlen meesterstoelontwerper Hans J. Wegner. Het merk besloot om voor deze gelegenheid de iconische Wishbone Chair – één van de meest inconische designs van de overleden ontwerper – in een beperkte speciale editie te produceren. De hernieuwde uitgave van de stoel komt in een hoogglans gelakte mahonieversie.

De Wisbone Chair staat bekend om zijn sculpturale houten frame en geweven zetting. Het was een van de eerste modellen die Hans J. Wegner exclusief voor Carl Hansen & Son ontwierp. Meer dan zeventig jaar nadat hij in productie ging, is de Wishbone Chair nog steeds een internationaal designicoon. De strakke lijnen, nuchtere materialen en het vakmanschap speelde een grote rol bij het definiëren van Deens design.

Mahonie

© Carl Hansen & Son

Om het indrukwekkende nalatenschap van Hans J. Wegner te vieren, produceert Carl Hansen & Son dit jaar een speciale editie van de stoel met mahonie. Historisch gezien was mahonie het materiaal bij uitstek voor de productie van meubels, vooral vanwege zijn sterkte en stabiliteit.

De speciale editie heeft bovendien een klein koperen plaatje gegraveerd met de handtekening van Hans J. Wegner en de geboortedatum. Dit vind je terug aan de binnenkant van het stoelframe en valt dus niet op.

Er zit ook een echtheidscertificaat bij. Elk jaar, met de verjaardag van Hans J. Wegner, streeft Carl Hansen & Son ernaar om de Wishbone Chair in een nieuw jasje te steken, maar zonder tegemoetkoming aan de ontwerpintegriteit van de stoel. De meubels van Wegner hebben een sterke plaats in het bewustzijn en zijn flexibel wanneer het over de gebruikte houtsoort gaat. ‘We zijn dan ook verheugd om designliefhebbers over de hele wereld deze exclusieve versie van de Wishbone Chair aan te bieden’, vertelt Knud Erik Hanse, CEO van Carl Hansen & Son.

Interesse?

© Carl Hansen & Son

Wil jij ook zo’n exclusieve Wishbone Chair?  Zowel geautoriseerde Carl Hansen & Son-dealers als de flagship stores verkopen hem. Verder kan je hem ook online bestellen via carlhansen.com

Geschreven door stagiaire Sien Van de Wouwer

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.