#Ideeën#Interieuradvies#Publireportage

De keukentrends van 2019 volgens Èggo

De drie grootste trends hebben alles te maken met compactheid, personalisatie en vooruitgang
Geplaatst op  
De keukentrends van 2019 volgens Èggo © Èggo

‘Smart Building’ is één van de centrale thema’s dit jaar op Batibouw, België’s grootste bouw- en renovatiebeurs. Compact wonen, in het bijzonder, krijgt speciale aandacht in tijden waar de oppervlakte van vastgoed in de urbane omgevingen kleiner en kleiner wordt. Zo optimaal mogelijk gebruik maken van elke vierkante meter in je woonst wordt almaar belangrijker. Ook in de centraalste ruimte van je huis is dat van belang: Èggo overloopt  drie belangrijke keukentrends van 2019 met je. 

1. Een compacte keuken

Èggo

De keuken waar je tot rust komt, waar chaos onbestaande is en alles een plaats heeft. Nee, je droomt niet en néé, je zit ook niet vast in een aflevering van Marie Kondo. Een functionele keuken is een haalbare kaart dankzij de geïntegreerde oplossingen van Èggo. Zo is er het slimme opbergelement voor messen en ander klein keukengerei, dat tevoorschijn komt via een kantelend buffetpaneel, of de inbouwmodules voor het werkblad zoals een dampkamp of kruidenrek.

Daarnaast heeft een keuken ook een ziel nodig. Naast hartverwarmende gerechten krijgt de ruimte ook betekenis door de toevoeging van subtiele, persoonlijke accenten. Èggo lanceert in 2019 meer personalisatie-opties zoals hangrekken of compartimenten voor deze details, zodat ze stijlvol opgaan in een elegant geheel.

Ruimten worden tegenwoordig intenser benut, en dat bewijzen ook de nieuwe opbergelementen die letterlijk tot de nok gaan. Je verliest met een Èggo-keuken vanaf nu geen plaats meer, met elementen die tot aan het plafond reiken. Daarnaast heb je als klant meer keuzemogelijkheden dan tevoren, in kleur en stijl, zodat je de keuken van je dromen helemaal kan creëren naar je eigen smaak.

2. Op een on(bewoond)diep keukeneiland

Beschik je over een kleine keuken maar wil je toch graag genieten van de openheid van een keukeneiland? Ook wanneer ruimte een challenge is, weet Èggo raad. De keukenspecialist lanceert nieuwe, ondiepe keukeneilandjes die zowel compact zijn als contact met je keukengasten biedt. Deze eilandjes, die je al kan bestellen vanaf 70 cm, zijn ontworpen met het oog op opbergen. De meest geweldige oplossing? Dat is het nieuwe mobiele werkblad dat je kan ontvouwen en als een hoge tafel kan inzetten tijdens maaltijden. Jij babbelt met je gasten en hakt je groenten zorgeloos verder in een Julienne. Hallo daar, Martha Stewart the next!

3. 100% personaliseerbaar

Een laatste, opmerkelijke trend in het interieurlandschap is personalisatie. Bij een nieuwbouw of renovatie willen mensen steeds meer hun persoonlijke verlangens op de voorgrond brengen. In de keuken vertaalt zich dat vooral in kleuren en materialen. In de Èggo-collectie van 2019 kan je kiezen uit een ruim aanbod van nieuwe meubelfronten. Van ruw beton, wit of lichtgrijs, mat zwart, leisteen, roestvrij staal tot onbewerkt of verouderd hout.

De mogelijkheden om je keukenmeubel te personaliseren, zijn legio. Je vindt bij Èggo een grote diversiteit aan modellen, die je makkelijk kan uitbreiden naar andere leefruimtes. Niet alleen de keuken, maar ook je hal, slaapkamer of bureau hebben baat bij de Èggo-oplossingen. Een nieuwe inbouwkast of dressing op maat? Is perfect mogelijk.

 Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Èggo.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.