#Inspiratie#Publireportage

Deco must-have voor 2020: de in- en outdoor tapijten van Elitis

Geef je interieur en terras een zomerse update met de nieuwste tapijten van Elitis
Geplaatst op  
Deco must-have voor 2020: de in- en outdoor tapijten van Elitis © Elitis

Op zoek naar hedendaagse essentials voor een zomerse sfeer op je balkon, terras of binnenshuis? Maak kennis met de nieuwste collectie binnen- en buitentapijten van Elitis die de nieuwste voorjaarstrends omarmen. De nieuwigheden bevatten alles wat je nodig hebt om meer ruimte, orde en warmte in huis te creëren. Ontdek hier al het moois dat het Franse label Elitis in 2020 te bieden heeft! 

De aankoop van een tuinmeubelset is nooit volledig zonder een outdoor tapijt. Op een mooie zomerdag is het terras immers dé outdoor ruimte om gasten in te ontvangen. Meestal bestaat zo’n outdoor set uit enkele fauteuils, een salontafel of een eettafel, afhankelijk van de grootte. Maar het toevoegen van een outdoor tapijt geeft je terras instant een chique uitstraling en maakt de zomerse sfeer compleet.

Niet alleen buiten, maar ook binnen vormt het tapijt een must-have in het interieur. In 2020 vindt het tapijt zichzelf terug uit door het gebruik van opvallende kleuren en duurzame materialen. Het Franse label Elitis onthult zijn nieuwste reeks kwaliteitsvolle tapijten die een subliem contrast in de verschillende ruimtes van onze interieurs creëren.

tapis Elitis
Een voorbeeld van hoe een binnentapijt voor instant sfeer in de ruimte zorgt. © Elitis

De in- en outdoor trends van Elitis

Elk seizoen kent zijn eigen trends! Voor 2020 beroept Elitis zich op natuurlijke materialen en opvallende kleuren voor zijn in- en outdoor tapijten, met als doel om onze ruimtes en terrassen de nodige opfrissing te bezorgen.

Linnen tapijten

Het nieuwe assortiment omvat binnentapijten van 100% linnen die volledig handgemaakt zijn. Elitis selecteert daarvoor het linnengoed uit de beste Europese producties voordat de materie met de hand wordt gesponnen en gekaard. Het garen wordt vervolgens handmatig geverfd met zorgvuldig geselecteerde kleurstoffen en geweven op handweefgetouwen. De tapijten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Een beetje zomer op maat van je thuis dus!

tapis extérieur Elitis
Dit linnen tapijt is verkrijgbaar in verschillende versies (effen of met motief) en kleuren. © Elitis

Ecologische PET-tapijten

Het Franse label schuift daarnaast ook een tapijt naar voren dat geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik. Maak kennis met het ‘Disco’-tapijt. Zijn belangrijkste troef? Zijn ecologische samenstelling met onder meer 82% PET, een materie waarvan 75% wordt gerecycled uit plastic consumentenflessen.

Zijn vrolijke look bestaat uit gevlochten cirkels die met draden worden opgerold en samengevoegd. Het geheel wordt ondersteund door een latexrug. Aangezien het tapijt bijna volledig handmatig gecreëerd wordt, zijn onregelmatigheden in het eindresultaat onvermijdelijk en maken ze van elk tapijt een uniek product.

tapis extérieur Elitis
De in- en outdoor tapijten zijn in verschillende kleuren en in 3 verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: een ronde versie (Diam. 300 cm), een kleine rechthoek (H 250 x B 180 cm) en een XL rechthoek (H 350 x B 250 cm). © Elitis

Geweven jute tapijten 

Tenslotte is er nog het jute tapijt, dat verkrijgbaar is in vele kleuren en maten, en bij uitstek het ideale item is om de zomer in huis te verwelkomen! Met zijn tinten die geïnspireerd zijn op de zon, is het handgeweven jute tapijt echt een juweel. Aangezien jute een natuurlijke vezel is, kan de kleur weleens variëren van het ene tapijt tot het andere. Een must voor instant gezelligheid!

tapis extérieur Elitis
Voorbeeld van een Elitis tapijt in geweven jute voor de ultieme zomersfeer in huis. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. © Elitis

Meer informatie over de tapijten vind je terug op elitis.fr

Dit artikel werd in nauwe samenwerking met Elitis gecreëerd.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.