#Dit is Belgisch#Nieuws

Onze designfavoriet op Batibouw

R&J Furniture, het Belgische merk waar designliefhebbers weg van zullen zijn!
Geplaatst op  
Onze designfavoriet op Batibouw ©

Sandrine Velez Rocha en Jean-Paul Kala hebben allebei een voorliefde voor design én voor hedendaagse kunst. Op Batibouw, de woonbeurs die plaatsvindt van 18 tot 26 februari, ontdek je de collectie die uit die gemeenschappelijke passie ontstond: R&J Furniture.

portrait r&j

De eerste schetsen van hun stukken zetten Sandrine en Jean-Paul samen op papier. Inspiratie daarvoor halen ze uit de wereld die hen omringt. Ze wisselen ideeën uit, discussiëren en proberen zich een voorstelling te maken van hun toekomstige creaties. Na een diepgaande analyse werken ze samen met freelancers om de structuur van het ontwerp te realiseren in 3D. Jean-Paul haalt al zijn kunde, talent en ervaring op het vlak van lassen uit de kast om de metalen stukken samen te stellen in hun Brusselse atelier. Hij heeft een voorliefde voor dat materiaal vanwege zijn kracht, elegantie, kneedbaarheid en oneindige creatieve mogelijkheden. Zoals het een echte artiest betaamt, transformeert hij het ruwe materiaal tot sobere, grafische, functionele en strakke creaties.

_DSC4349---copie-2
Console ‘Cobra’ van staal, L x h: 140 x  90 cm

Gezwicht

Hier op de redactie vielen we als een blok voor de charmes van console Bella en de tafel met bijbehorende bank uit de collectie Ameza. De lijnen van Bella roepen op een subtiele manier de zachtheid van de vrouwelijke rondingen op. We zagen de stijlvolle, geraffineerde console al helemaal staan in onze gang. Tafel Ameza combineert dan weer sobere en doordachte lijnen met een bescheiden look. De afmetingen en grootte van het meubel roepen gezelligheid en gastvrijheid op. Samen met de bijpassende banken leent de tafel zich uitstekend om rust en sereniteit in het interieur te brengen.

Console Bella
Console ‘Bella’ van aluminium. L x b x h: 150 x 36 x 90 cm.

Ontwerpers Sandrine en Jean-Paul besteden aandacht en zorg aan de verwachtingen van hun klanten. Ze luisteren nauwgezet naar hun wensen en werken in overeenstemming en volle betrokkenheid. De keuze voor afmetingen en kleuren van de creatie gebeurt in nauwe samenwerking. Elk meubelstuk met het keurmerk R&J Furniture is van unieke en exclusieve Belgische makelij. Meer moet dat niet zijn!

Collection Ameza
Tafel en banken van aluminium uit de collectie ’Ameza’.

Agenda

Ontdek de collectie R&J Furniture

Batibouw, Brussels Expo, Paleis 2, van 18 tot 26 februari 2017.

Galerie Artiane Toison d’or van 10 februari tot 18 maart 2017.