#Adresjes#Bar

Designparel in Gent: XYZ Lounge

Gent is een futuristische Stanley Kubrick hotspot rijker: loungen in stijl of netwerken met je bedrijf op een adembenemende locatie
Geplaatst op  
Designparel in Gent: XYZ Lounge © Felipe Ribon

Ben je nog niet gepasseerd in de Zebrastraat in Gent? Dan heb je bij deze een reden om je te begeven naar huisnummer 32, waar de gloednieuwe XYZ Lounge zich bevindt. Honderd procent eye porn voor architectuur- en designliefhebbers waar je terecht kan om een glas te heffen, een event te organiseren of te netwerken.

XYZ Lounge is het resultaat van designgenie Didier Fiúza Faustino, een Franse kunstenaar-architect die de 360 vierkante meter omvormde tot een ontmoetingsplek zonder grenzen. De creatieve hotspot heeft wat weg van een futuristische Stanley Kubrick film versus Noord-Koreaanse conferentiehal, met zijn muren van marmer en stuc en de gracieuze versmelting van het kakigroen en lichtroze.

De lounge is onderverdeeld in verschillende ruimtes: een entree, een bar, zijzalen en een mezzanine die naar de conferentiezalen leidt. Drie zones definiëren de lounge van bij de ingang: links, een flexibele ruimte voor cocktails en feestjes, voorzien van een projectiescherm; centraal, een langgerekte, oogverblindende bar en rechts, een kleinere flexibele zone die toegang biedt tot het terras.

De toog, de eilandjes en hanglampen zijn gemaakt van het luxueuze Carrara marmer, terwijl de tafels en hoge krukken gelakt buisstaal combineren met bladen van marmer en zittingen van leer.

Een ruimte die werkelijk out of this world lijkt te zijn en waarvoor je ogen tekort komt.

Adres: Zebrastraat 32/011, 9000 Gent.

Lees ook:

5 x leuke interieuradresjes aan de Belgische kust!

Op vakantie thuis: maak van je woonst je droombestemming

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.