#Nieuws

Deze 3 bijzondere collabs mag je binnenkort bij IKEA verwachten

Het wordt naarstig uitkijken naar de nieuwe collabs van IKEA. Wij geven je al een preview van wat je mag verwachten van het Zweedse label!
Geplaatst op  
Deze 3 bijzondere collabs mag je binnenkort bij IKEA verwachten © IKEA

Tijdens Milan Design Week onthulde IKEA onlangs een aantal van haar aankomende samenwerkingen voor 2022 en 2023. Designer Sabine Marcelis, het Finse lifestylemerk Marimekko en het elektronische dansmuziekfenomeen Swedish House Mafia behoren tot de selectie van samenwerkingen. Markeer ze alvast in je kalender, want het beloven spannende collabs te worden!

IKEA X SWEDISH HOUSE MAFIA

De eerste collab is een thuismatch! Het gekende Zweedse DJ-duo Swedish House Mafia verbindt zich aan IKEA met een collectie die de de titel ‘OBEGRÄNSAD’ draagt. Het doel? Het voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om thuis muziek te produceren en af te spelen. Of je nu een muziekproducer, DJ, muzikant of gewoon een liefhebber van goed geluid bent. Tot de ongeveer twintig onthulde producten behoren een bureau met luidsprekerstandaards, een fauteuil, een platenspeler en drie nieuwe versies van de legendarische Ikea ‘Frakta’-tas. Deze collab mag je begin oktober verwachten!

IKEA X MARIMEKKO

Een Scandinavische samenwerking met een focus op de Scandinavische cultuur en de liefde voor de sauna, dat is wat Marimekko voor IKEA belooft. De naam van deze komende collectie? ‘BASTUA’. In Milaan werd het eerste motief van de collectie onthuld. Het is een print geïnspireerd op grote rabarberbladeren die men vaak ziet groeien in de buurt van sauna’s op het Finse platteland. Het patroon zal onder meer te vinden zijn op een douchegordijn van gerecycleerd polyester. Dat wordt uitkijken naar deze kleur- en printrijke collectie (voorzien voor maart 2023).

IKEA X SABINE MARCELIS

IKEA en de Rotterdamse ontwerpster Sabine Marcelis willen het potentieel van licht in huis en de positieve invloed ervan op het welzijn benutten. Het resultaat van hun samenwerking is ‘VARMBLIXT’ (Zweeds voor ‘warme bliksem’), een collectie die de rol van direct en indirect licht in onze huizen benadrukt en het natuurlijke licht tot leven brengt. De collectie omvat twee opvallende LED-wandlampen die warmte uitstralen en een prachtige sfeer in huis creëren wanneer de lampen aan zijn. Het beste van alles is dat deze lampen, wanneer ze uitgeschakeld zijn, ook dienst doen als prachtige sculpturale decoraties.

De lampen die zeer flexibel in gebruik zijn, kunnen horizontaal of verticaal gemonteerd worden. Of Sabine Marcelis onze persoonlijke favoriet is waar we naar uitkijken? Misschien! Deze collectie ligt vanaf februari 2023 in de winkelrekken!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.