#Dit is Belgisch#Publireportage#Zit- & eetkamer

Ethnicraft : Belgisch design in opwaartse spiraal

Ongeremd op zoek naar vernieuwing is Ethnicraft al 20 jaar de leider in natuurhouten meubeldesign
Geplaatst op  
Ethnicraft : Belgisch design in opwaartse spiraal ©

Hun nieuwe collectie voor het jaar 2017 bewijst nog maar eens hun voorliefde die Ethnicraft koestert voor kwaliteit en hun drijfveer naar alsmaar beter werk afleveren. De Ethnicraft stijl evolueert met de loop der tijd duidelijk naar nog meer verfijnde contouren die het silhouette van het werk nog ‘lichter’ maken. Dit proces bewijzen uitermate bijvoorbeeld de buffetkasten uit de collecties Blackbird en Whitebird. Deze laatsten zijn getekend door ontwerper Alain van Havre met als doel elementen tegen elkaar uit te spelen. Zo contrasteren de rondingen van de buffetpoten met de strakheid van de sterk uitgesproken grafische lijnen. Het resultaat is een uitgepuurd en erg stijlvol design.

Buffet Whitebird
Tafel en stoel uit collectie ‘Bok’

Toptechnologie

Dankzij de nieuwste technologieën in houtbewerking, slaagt Ethnicraft er in hoge kwaliteitsmeubels te realiseren gecombineerd met elegant design. Zij gebruiken namelijk CNC-technologie om heel complexe vormen rechtstreeks uit massief hout te ‘beeldhouwen’, een werkwijze die voorheen enkel met artisanaal handwerk mogelijk was. Het resultaat is verbluffend, vergelijkbaar met een sculptuur uit een 3D-printer. Alle meubelstukken worden achteraf wel manueel gladgeschuurd om de rondingen optimaal te accentueren. Daar is de stoel uit de collectie ‘Bok’ een sprekend voorbeeld van, met zijn gebogen rugleuning en zijn assymetrische poten. Zulke precisie is enkel mogelijk met CNC of computergestuurde houtbewerking.

In Indonesië is alles begonnen. Gewonnen voor de elegante organische vorm van lokaal meubilair, startte Ethnicraft-bezieler Philippe Delaisse met import van Indonesische meubels. Geïnspireerd door al dat moois besloot hij samen met associé Benoit Loos zelf met meubelontwerp te beginnen…Ethnicraft was geboren. Vandaag wordt het label verkocht in wel 50 landen. En aan de verkoopcijfers te zien, is deze successtory nog maar net begonnen.

Combinatiemeubel uit collectie ‘Blackbird’
Tafel met stoelen uit collectie ‘Bok’
Stoel uit collectie ‘Bok’