#Dit is Belgisch#Nieuws

Ethnicraft lanceert tapijten in samenwerking met Ashtari

Een inspirerende collab in de Belgische interieurwereld: Ethnicraft en Ashtari Carpets slaan de handen in elkaar voor een prachtige kilim-tapijtencollectie.
Geplaatst op  
Ethnicraft lanceert tapijten in samenwerking met Ashtari © Ethnicraft x Ashtari

Tapijten maken je huis heel wat huiselijker en gezellig. Daarom zijn wij ontzettend enthousiast over de samenwerking tussen Ethnicraft en het Antwerpse tapijtenhuis Ashtari. Zij werkten aan een nieuwe collectie kilim-tapijten dat zich kenmerkt door authenticiteit en duurzaamheid. Een knap staaltje Belgisch ontwerp.

Ashtari Carpets, het Antwerpse eigentijdse tapijtenhuis, ontwierp samen met Ethnicraft een nieuwe tapijtencollectie. De samenwerking tussen de twee Belgische merken belooft een goed jaar voor onze interieurwereld. De collectie bestaat uit 7 verschillende kilimtapijten, één van de oudste tapijtsoorten die overwaaide uit het kleurrijke Oosten, en staat voor warmte, elegantie en uniciteit. Zo passen de tapijten harmonieus binnen je interieur en andere interieurstukken van Ethnicraft. Kleed jij je vloer of wand binnenkort met dit authentiek en charmant Belgisch ontwerp?

© Ethnicraft X Ashtari. Terracotta ‘Nomad’ tapijt.

Gedeelde filosofie

De twee Belgische merken delen dezelfde filosofie: ze hechten beiden ontzettend belang aan ambacht, kwaliteit, elegantie en een warme uitstraling en uniciteit van hun creaties. Zo kwamen ze tot het ontwerpen van de 7-delige tapijtcollectie gebaseerd op de kilim, een handgeweven tapijt met geometrische patronen, dat zijn oorsprong vindt in het prachtige Oosten.

© Ethnicraft X Ashtari. Grijs ‘Nomad’ tapijt.

De tapijten vind je in drie verschillende afmetingen (170 x 240, 200 x 300 & 250 x 350) en zeven kleuren en patronen, ideaal om de juiste kilim af te stemmen op jouw interieur. Met de Nomad-tapijten krijg je een zachte en natuurlijke kleur in je huis dankzij de grijze, zandkleurige en terracotta-tinten. De Cobalt– en Mazandaran ontwerpen voegen dan wat meer geometrie toe met gelijnde patronen, maar die toch evenwichtig uitgelijnd zijn op je vloer. De laatste variant van de collectie krijgt de naam Black Dots, een tapijt met onregelmatige maar subtiele stippen dat zorgt voor een elegant patroon. Er is dus voor ieder wat wils.

© Ethnicraft X Ashtari. Zwarte ‘Mazarandan’ tapijt.

Traditioneel geweven

Geen enkel tapijt uit de collectie is identiek hetzelfde. Dat komt door kleine onregelmatigheden bij het handspinnen van schapenwol, die met veel liefde en grote zorg door een ervaren familie wordt gemaakt in Pakistan. Kleine en dikkere stukjes wol reageren telkens anders op het pigment, waardoor de kleur nooit 100% hetzelfde is. Elk tapijt draagt dus een eigen verhaal en karakter, en dat verhaal voegt een heleboel authentieke charme toe aan jouw woning.

De tapijten zijn momenteel verkrijgbaar vanaf 825 euro op de website van Ethnicraft

© Ethnicraft X Ashtari. ‘Black Dots’ tapijt.

Door stagiaire Naomi Ghyssaert.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.