#Adresjes#Winkelen

Florale magie bij Daniël Ost in Knokke

De bekendste bloemist van het land vestigt zich in de mondaine badplaats
Geplaatst op  
Florale magie bij Daniël Ost in Knokke © Daniël Ost

Kustgemeente Knokke-Heist werd onlangs in de bloemetjes gezet. Letterlijk dan, in de Dumortierlaan opende een gloednieuwe en derde vestiging van de wereldbekende florist en hofleverancier Daniël Ost. Nele Ost, poulain en creatief directrice van het vermaarde bloemenhuis, gunt ons een blik achter de schermen van het nieuwe pand.

41 jaar nadat de Belg Daniël Ost de deuren van zijn eerste boetiek in Sint-Niklaas openzette, heeft het merk een opmerkelijke groei- spurt achter de rug. Dat de mensen – zelfs ons koningshuis – in zwijm vallen voor de florale creaties van Ost, vertaalt zich in drie karaktervolle panden van eigen bodem, en één lopend project in Jordanië, waarbij beleving centraal staat.

‘Het plaatje moet volledig kloppen’ vertelt dochter Nele ons. ‘Elke Daniël Ost-boetiek heeft zijn eigen sfeer en is een unieke belevenis, we willen blijvend nieuwe impulsen voor de klanten creëren.’ De boetiek in Knokke-Heist is meer dan een bloemenhuis alleen. ‘Een boeket bloemen moet altijd aangevuld worden, met een prachtige vaas bijvoorbeeld. We verkopen in onze winkels ook unieke interieur- en kunstobjecten. Je mag het één nooit loskoppelen van het ander.’ De winkel ademt een mystieke sfeer uit die je uitnodigt om het sprookje binnen te stappen. Smaragdgroen, zachtbeige en doorleefd hout zijn de protagonisten van dit interieur, dat de verdienste van Nele zelf is. ‘Ik hou van het artisanale, ik heb echt een zwak voor dingen waar een verhaal achter schuilt.’ Naast de superieure seizoensbloemen en een bijzondere collectie planten, vind je er ook uniek meubilair en bijzondere decoratie zoals een reeks hand- gemaakte keramische vazen of een set duurzame geurkaarsen.

Insidertip voor zij die graag eens flaneren door de winkel, is de ‘geheime’ binnentuin. Een oase van rust helemaal achteraan de winkel. Duidelijk geen fata morgana, de grandeur van dit bloemenhuis.

Adres:

Dumortierlaan 141, 8300 Knokke-Heist.

Open van maandag tot zaterdag, van 9 tot 18 uur, behalve op dinsdag en woensdag. Zondag geopend van 11 tot 18u.

DANIELOST.BE

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.