#Nieuws

Fosbury and Sons 2.0: nieuwe vestiging in Brussel

Het broertje van de Antwerpse high-end coworking space neemt zijn intrek in een bijzonder gebouw
Geplaatst op  
Fosbury and Sons 2.0: nieuwe vestiging in Brussel ©

Goed nieuws voor de professionele nomaden onder ons: vanaf nu kan je ook in het Brusselse terecht in een hippe en erg knap ingerichte coworking space van Fosbury and Sons. In de ravissante betonconstructie met ovale koperramen van architect Constantin Brodzki kan je een plekje aan een designtafel of in één van de uitnodigende zetels toe-eigenen… of zelfs een heel kantoor afhuren. 

Foto credit: Jeroen Verrecht

Onder de slogan “The office is dead. Long live the office” wil Fosbury and Sons de visie op de professionele omgeving openbreken. De tijd dat werknemers acht uur per dag aan éénzelfde bureau werken is voorbij, volgens de bezielers van de gekende coworking space. Stijn Geeraets, Maarten Van Gool en Serge Hannecart vormen samen het brein achter het concept dat meer dan een werkplek op verplaatsing wil zijn. Hun doel? Meer menselijkheid, contact en creatieve kruisbestuivingen. Een plek waar jonge start-ups, zelfstandigen, middelgrote en grote bedrijven kunnen innoveren en elkaar kunnen inspireren. De nieuwe vestiging ligt op tien minuten rijden van de Louizalaan, in het rustige en groene Watermaal-Bosvoorde.

Het gebouw zelf dateert van eind jaren 60 en werd ontworpen door de inmiddels 94-jarige Pools-Belgische architect Constantin Brodzki in opdracht van betonproducent CBR-Ergon. De coworking space bestaat uit zeven verschillende verdiepen met een totale omtrek van 7000 vierkante meter en biedt parkeergelegenheid aan op drie niveaus. Voor zij die nood hebben aan een meer persoonlijke cocon binnen de Fosbury and Sons gemeenschap zijn er ook privé-kantoren voorzien: je kiest uit de studio’s (gedeelde kantoren), of als het een iets groter Mad Men-gehalte mag hebben: de suites, helemaal voor jezelf.

Wat maakt de plek verder zo opwindend? Naast een serieuze werkomgeving zijn er nog andere aangename facetten verbonden aan deze gemeenschappelijke werkplek. In het restaurant van Coffeelabs kan je genieten van een gezonde lunch, en vanop het achtste verdiep in bar Giorgio ervaar je een panoramisch uitzicht op het Zoniënwoud. Daarnaast kunnen leden ook gebruik maken van de overige faciliteiten: een fitnessruimte, slimme vervoerservices, culturele evenementen, thema-avonden en kunsttentoonstellingen.

En daar stopt de ambitie bijlange niet: Fosbury & Sons opent in het voorjaar van 2019 nog twee andere locaties in onze hoofdstad. In het voorjaar komt er in Brussel-Noord op de Albert II-laan nog een extra vestiging, in een volledig opgewaardeerd ‘zero-energy’ gebouw. Nummer drie zal plaatsnemen in een oud pakhuis in Groot-Bijgaarden. Als lid heb je toegang tot alle vestigingen, in Antwerpen en Brussel.

Adres: Terhulpensesteenweg 185, 1170 Watermaal-Bosvoorde.

Een dagtarief kost je 25 euro, andere formules starten vanaf 30 euro per maand.

Fosburyandsons.com

Dit interesseert je wellicht ook:

Nieuwe decotrends ontdekken tijdens de interieurbeurs Cocoon 

Tour & Taxis haalt internationale interieurtentoonstelling naar België

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.