#Nieuws#Restaurants

Frank en Frank


Geplaatst op  
Frank en Frank ©

Vanaf vandaag kun je in Antwerpen naar de nieuwe horeca hotspot, of beter, hotspots: Frank’s Deli en Frank & Brut. Overdag open vanaf tien uur voor ontbijt en lunch: Frank’s Deli. ‘s Avonds vanaf 17u luxe hotdogs bij een glaasje champagne: Frank & Brut.

Zaakvoerder Kiarash Nabavieh is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Hij opende eerder al Burgers & Booze waar je terecht kunt voor ‘premium’ hamburgers. ‘Ik speelde al langer met het idee om een typische hotdogjoint naar Antwerpen te brengen maar ik dacht dat het er nog een beetje te vroeg voor was. Intussen is de hotdoghype volop aan de gang dus de tijd was rijp voor Frank & Brut.’

Marmer en koper

De switch van dag naar nacht vertaalde designbureau Pinkeye in een verfijnd inderieurontwerp. Het bureau dat al eerder scoorde met interieurontwerpen voor onder meer Wasbar en Manhattan’s koos voor Frank’s Deli voor de look van een luxe-deli met marmer, spiegels, houtwerk en koperkleurige lampenkappen, van onder andere het Deense label Hem. Leuk interieurdetail om te onthouden: in plaats van de bestaande tegelvloer uit te breken, werd er een retro tegelpatroon op de vloer geschilderd.

Cherubijnen

‘s Avonds veranderen de menuborden in barkasten, klappen de marmeren tafels en spiegels weg en krijgen we cherubijnen die elk één hoofdzonde uitbeelden. Die gimmick is doorgetrokken tot op de menukaart: voor elke zonde is er een hotdog. Ook openen de deuren naar een tweede ruimte waar je in champagnekleurige chesterfields nipt aan je Bollinger of Ruinart bij het genot van een luxe hotdog.

Frank & Brut en Frank’s Deli zijn open vanaf 9/9. De deli van 10-16u, Frank&Brut, di-do 17-22u; vr-zat: 17-23u, zo van 17u-21u

Ernest Van Dijckkaai 19-20 (waar vroeger Bar Nadar was), 2000 Antwerpen, www.frankandbrut.com