#Getest#Kinderkamer

Getest: muurstickers voor de kinderkamer


Geplaatst op  
Getest: muurstickers voor de kinderkamer ©

Boss Paints ontwikkelde een originele collectie muurstickers. Het gaat om handgetekende illustraties waardoor het kinderboekengevoel niet veraf is. En dat is precies de bedoeling. Elk stickervel voert je mee naar een leefwereld waarin allerlei personages figureren. Dat gaat van ‘Het magische woud’, over ‘Het heelal oerknalt’ tot ‘Jungletoeren’. Bij een stickervel krijg je het bijhorende sprookje.

Op de redactie kwamen de stickers met bosdieren toe. De muren van mijn zoontjes kamer waren nog blanco en ik houd zelf heel erg van verhalen en prentenboeken. Dit was dus een prima match. Tom is nog een baby, maar ik verheug me er al op om telkens nieuwe verhalen te vertellen bij de dieren op de muur. Doordat je elk dier afzonderlijk kunt kleven, kun je zelf je eigen compositie maken. Zo plakte ik de eekhoorn boven de deurlijst, wat verder een ‘gevallen’ eikel, de paddenstoelen ergens in een hoekje van de kamer. De meeste dieren belandden boven de sofa zodat we er naar kunnen kijken en ons eigen sprookje verzinnen. Want ookal krijg je het sprookje mee op een A4’tje, het lijkt me vooral een vertrekpunt om varianten op het verhaal te bedenken.

De stickervellen zijn beschikbaar in twee kwaliteiten: printvinyl (48 euro) of zelfhechtend en verwijderbaar textiel (60 euro). Sommige figuren zijn ook verkrijgbaar als losse elementen (prijzen van 6 tot 125 euro). Er bestaan 5 kinderthema’s. Voor volwassenen zijn er de stickers ‘Live & Style’. De kleuren zijn  afgestemd op de kleurencollectie van BossPaints. Zo kun je stickers en muurkleur op elkaar afstemmen. De collectie is te koop in de Colora-winkel en de verfspeciaalzaak.