#Hotels#Inspiratie

Glamping: 3 luxueuze kampeeradressen dichtbij


Geplaatst op  
Glamping: 3 luxueuze kampeeradressen dichtbij ©

‘Glamping’ combineert het beste van twee werelden: de luxe van een hotelkamer met de vrijheid van kamperen. Vergeet kleine kruiptenten en slapen op een luchtmatras. Welkom tent met minibar en bed met lakens! 3 adressen om te onthouden.

Ecochique in Westouter

Ecochique staat voor glamping aan de rand van het bos. Je logeert er in een ‘dome’ of een Airstream-caravan. Een groot gezin of tieners die privacy willen? Dan kun je een tent op je terrein bijboeken. De tenten doen niet onder voor een hotelkamer: je vindt er een minibar, houtkachel, boxspringbed en er is zelfs wifi. Een grote ‘dome’ doet dienst als gemeenschappelijke ruimte.
Extra: een verwarmd biozwembad.
Praktisch: Open van begin april tot eind oktober. De Airstreams zijn beschikbaar van maart tot november. Prijzen vanaf 83 euro per nacht, lakens en handdoeken inbegrepen. Opgelet: kinderen zijn hier pas welkom vanaf 6 jaar.

‘In het Wijland’ in Nederland

Bijzonder aan ‘In het Wijland’ is dat dit eigenlijk een mobiele kampeerplek is. Elk jaar zoeken de uitbaters een andere groene plek in Nederland
waar ze hun tenten opslaan. Je kunt er logeren in een tipi, pipowagen of caravan. Er is een gemeenschappelijke keukentipi waar je kunt koken of eten als het buiten net iets te koud is. Douchen doe je in een warme buitendouche waarin jij van het uitzicht kunt genieten zonder dat iemand jou kan zien.
Extra’s: relaxen in de hottub, je opwarmen bij het kampvuur. Geen wifi hier, wel het pure buitenleven.
Praktisch: open van april tot en met 4 oktober. Prijzen vanaf 60 euro per nacht, inclusief beddengoed en schoonmaak.

Vakantiehuis ‘Sea Lodge’ in Callantsoog (Nl)
Deze ‘Sea Lodge’, een luxetent met drie slaapkamers (goed voor 8 personen),  is ideaal voor glamping met je gezin. De inrichting is heerlijk ouderwets
waardoor je een beetje een pioniersgevoel krijgt. De tent ligt in een klein vakantiepark in de duinen vlakbij het strand van Callantsoog en grenzend
aan natuurgebied. Fijn voor de kinderen: de hangmatrassen voor een echt zeemansgevoel.
Extra’s: je kunt aan de kookkar koken op een houtgestookte kachel. In de badtent vul je zelf het watervat-opwielen met een handpomp zodat je water hebt.
Praktisch: De prijs voor deze lodge start vanaf 505 euro per week. Via aanzee.com vind je nog andere Sea Lodge-tenten (o.a. ook voor 6 personen).

Nog meer adressen  (in Frankrijk) vind je in het juninummer van Actief Wonen. In de winkel vanaf vrijdag 29 mei.