#Nieuws

H&M Home lanceert eerste designercollab met Jonathan Adler

Weg met minimalisme: H&M Home gaat in zee met de Amerikaanse designer Jonathan Adler voor een eerste designercollab
Geplaatst op  
H&M Home lanceert eerste designercollab met Jonathan Adler © H&M Home

H&M Home lanceert een opmerkelijke eerste designercollab. De Scandinavische keten koos ervoor om samen te werken met de New Yorkse designer Jonathan Adler, gekend voor zijn flamboyante stijl. Onder het motto ‘No more minimalism’ lanceert H&M Home een tijdelijke collectie gekenmerkt door kleur, bonte prints en een serieuze portie Amerikaanse glam. 

Eindelijk is het zover! H&M focust niet enkel meer op kleding wat betreft haar designercollabs, maar breidt de samenwerkingen vanaf nu ook uit naar interieurdesigners. Om te starten pakt de keten uit met een naam die al heel wat furore in de interieurwereld maakte. Adler begon als keramist en wist het prestigieuze luxewarenhuis Barneys te overtuigen om zijn eerste collectie in 1993 in New York aan te kopen. Amper vijf jaar later kwam zijn carrière in een stroomversnelling en breidde hij uit naar binnenhuisinrichting, dat gepaard ging met het openen van een eigen boetiek in het artistieke Soho. Ondertussen is de man gekend voor een uitgesproken stijl waarbij glamour, chicness, bonte prints, humor en flink wat color blocking de juiste kernwoorden zijn.

Eén van Adler’s best bewaarde interieurtips is om niet vies te zijn van een kleurenmelange:
‘Everyone in our company lives by these words (and so should you): WE BELIEVE colours can’t clash.  Life’s too short to look back and see an endless haze of beige.’

H&M Home x Jonathan Adler: wat kunnen we verwachten?

In Vlaanderen zal de capsulecollectie een tweetal weken beschikbaar zijn in de Antwerpse vestiging van H&M Home, daarnaast kun je de items ook online shoppen. De collectie bevat voornamelijk decoratieve artikelen zoals sculpturen, vazen, kaarsen en kussens met grappige opschriften zoals ‘Naughty/Nice’. Kleur en geometrische prints spelen een grote rol, alsook de aanwezigheid van flink wat glanzende gouden afwerkingen voor instant chic. Adler wil de mensen aanzetten tot een glamoureuze lifestyle, zelfs met een beperkt budget. De Zweedse mode- en interieurgigant is alvast erg tevreden met de collab.

Creatief directrice bij H&M Home Evelina Kravaev Söderberg deelt mee dat H&M geen betere eerste partner voor een collab kon vinden en roemt Adler om zijn unieke stijl:
‘Our first design collaboration is a wonderful opportunity to continue championing personal style in the home and we could not have found a better partner than Jonathan Adler. His boundless energy and passion for irreverence is infused in every piece of this collection and we’re so excited to be offering our customers a glimpse into the Jonathan Adler world.’

Onze persoonlijke favorieten

Wij gingen alvast een kijkje voor je nemen en maakten een persoonlijke top 5 van H&M Home x Jonathan Adler die je gegarandeerd in huis wilt halen dit najaar! De gehele collectie shop je hier.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.