#Adresjes#Hotels

Hotel Franq voor een citytrip in Antwerpen

Hotel Franq, een boetiekhotel met 4 sterren in het centrum van Antwerpen, de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen.
Geplaatst op  
Hotel Franq voor een citytrip in Antwerpen ©

Hotel Franq opende zijn deuren in 2017, je kan het beschouwen als een boetiekhotel met 4 sterren, ideaal geplaatst in het hartje van Antwerpen. Hotel Franq is ondergebracht in de wijk Kipdorp, achter een neo-klassieke façade van wat vroeger een impressionante commerçantenbank was.

Het hotel haalt zijn naam ‘Franq’ bij de voorganger van de Euro, uit de gouden tijd van het Belgisch ondernemersschap. Dat succes straalt trouwens letterlijk doorheen de lobby van hotel Franq, in de vorm van zonlicht door zijn glazen dak.

Hotel_FRANQ_PR_113-entrée

De inrichting van Hotel Franq houdt het midden tussen traditioneel en modern, tussen vintage en design. Het mengt moeiteloos contrasten van kleur en materie, combineert snuisterijen met prachtige kunstboeken…een ‘urban chique’ verzekerd.

Op mooie dagen is Franqs binnentuin een charmante must met zijn oude tegelvloer en zijn middeleeuwse waterput. Achterin prijkt huize ‘Den Dooren Boom’ dat dateert uit de 16de eeuw en dat verhuurd wordt voor privéfeesten of seminaries.

Hotel_FRANQ_PR_134

De 42 kamers die Hotel Franq telt, zijn uitgesproken modern en voldoen qua comfort aan alle verwachtingen. Zalig omhullend beddengoed in onweerstaanbaar Egyptisch katoen, luchtkoeling, een Bluetooth-station, een smart-TV, mini-bar met koffie- en theezetter…De badkamers vind je in Franq in alle combinaties van regendouche met of zonder bad en bovendien dragen de verzorgingsproducten van Elemental Herbology  zeker bij tot een wellness-sfeertje.

De vermaarde chef Tim Meuleneire zwaait de scepter in Hotel Franqs restaurant. In zijn open keuken koppelt hij texturen en smaken van dagverse ingrediënten aan elkaar tot een gastronomisch franco-Belgisch spektakel, een plezier voor het oog en de mond. Het uitbundig palet op je bord en de uitstekende service verzekeren een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Het ontbijtmenu presenteert zich als een ochtendkrant. Heel persoonlijk aan je tafel geserveerd in mini-buffetvorm, ziet alles er smetteloos uit. Kwestie van je rijkelijk tegoed doen aan spijs en drank vooraleer de wijde shopping boulevards van de Koekenstad in te trekken, want de legendarische Meir, de exclusieve Parijse boetieks van de Schuttershofstraat, de Grote Markt en de monumentale Onze-Lieve-Vrouwkathedraal liggen allemaal op wandelafstand.

Hotel Franq biedt met zijn 4 sterren vanzelfsprekend adequate faciliteiten, zelfs fietsenverhuur. In zijn historische souterrain huist hij zelfs een gym die ondergebracht werd naast de oude kluiskamer van de voormalige bank, die nu dienst doet als wijnkelder. Het hotel biedt eveneens een privéparking aan op aanvraag. Verschillende lokalen zijn ingericht met seminarietechnologie en gratis Wifi is overal voorzien.

Tegelijk hedendaags en romantisch, zo integreert Hotel Franq perfect city chique met historische charme…Een een oase van rust tijdens een Antwerpse citytrip of gewoon als pauze tijdens je shoppingweekend.

 

Het team van Actief Wonen dankt u voor uw deelname! Volg ons op Facebook & Instagram !

Artikelen die jullie mogelijk interesseren :