#Adresjes#Restaurants

Nieuwe hotspot in Lokeren: Raam


Geplaatst op  
Nieuwe hotspot in Lokeren: Raam ©

In Lokeren opende onlangs dit zonnige restaurant ingericht met een mix van Scandinavisch en Italiaans design.

Raam is een initiatief van Tom Klüssendorf en Vic Christiaens. Klüssendorf richtte in 2001 het bekende Gentse Café Parti op en nadien het restaurant Belfort, onder de nieuwe stadshal van Gent. Christiaens werkte eerder als commercieel afgevaardigde en reisde veel waardoor hij een grote fan werd van de wereldkeuken. Voor hem is het openen van een restaurant een oude droom.

Engels ramen

Raam is gevestigd in de voortuin van Engels, de Lokerse firma die gespecialiseerd is in de productie van hoogwaardige ramen en deuren, vandaar de naam Raam. De inrichting van het restaurant kwam tot stand in samenwerking met Didier Engels. De meubels vormen een mix van Scandinavisch, Frans en Italiaans design. Voor de stoelen kozen ze de Babila-stoelen en Arki-tafel van Pedrali. De verlichting is het model Here comes the sun van het Franse DCW en de Megabulb van het Scandinavische &tradition. Alle info en verkooppunten van deze merken vind je bij hun agent, Collective.

All day lunch

Tijdens de week kan je in Raam terecht voor een betaalbare lunch of originele salade.  Bij Raam opent de keuken overdag doorlopend van 10 tot 18u. Op woensdag- en vrijdagavond herwerkt chef Tom klassiekers tot ze een Raam-twist krijgen.  Elke dag kan je ook een aantal gerechten als Take-Away afhalen. Je kan er verder terecht voor je privé feest, bedrijfsevent, receptie, meeting of workshops voor groepen van 16 tot 100 personen, ook in het weekend en op feestdagen.

RAAMfood  –  Gentse Steenweg 136 9160 Lokeren  –  09/349.45.54  –  info@raamfood.be

Open :  ma – di – do : 10u-18u  /  wo – vr : 10u-22u  –  andere avonden, weekends, zon- en feestdagen kan u reserveren vanaf 16 personen.