#Badkamer#Ideeën#Inspiratie#Interieuradvies

How to: gewaxt beton gebruiken in de badkamer

Ontdek de mogelijkheden van gewaxt beton dat hipper dan hip is in de badkamer van 2019
Geplaatst op  
How to: gewaxt beton gebruiken in de badkamer © BOSS Paints

Heb je (her)inrichtingsplannen voor je badkamer? Overweeg dan eens een muur met het – momenteel erg hippe – gewaxte beton. Het resultaat is rustgevend, bestand tegen vocht en multi-inzetbaar. Wij delen enkele praktische tips over hoe je aan de slag gaat met dit materiaal.

Vochtafstotende materie

Gewaxt beton is erg geschikt voor het bedekken van muren in vochtige plaatsen zoals de badkamer. Dankzij zijn binding met pure materialen zoals cement en hars, is de materie volkomen waterbestendig, wat een natuurlijke verhindering voor schimmels en bacteriën vormt.

© Boss Paints

Organische textuur

Wanneer je aan de slag gaat met deze materie zorg je allereerst voor een degelijke voorbereiding van de ondergrond. Het is mogelijk om het product zelf aan te brengen, maar het is verstandiger om een professional  in te schakelen – die volgens de regels van de kunst werkt – voor een naadloze afwerking. Je kunt het materiaal aanbrengen op verschillende ondergronden zoals pleisterwerk, oude betegeling, hout, gips en zelfs kunststof. Opgelet: wees niet te kritisch voor jezelf of de specialist van dienst. Met gewaxt beton is het haast onmogelijk om alle muren op identieke wijze te bedekken, het resultaat is altijd authentiek. Voor de beste duurzaamheidsgarantie werk je het geheel af met een poriënvuller en een satijnvernis.

© Boss Paints

Je persoonlijke hammam

Je hoeft je overigens niet te beperken tot één muur alleen: bij gewaxt beton kunnen de wanden vloeiend doorlopen in een tegelloze vloer, voor een gezellig hammameffect in je eigen badkamer. Wat kleur betreft zijn de opties niet beperkt tot grijs alleen: pigmenten kunnen vermengd worden die ook zand- en roesttinten opleveren. Tenslotte zijn er verschillende aanbrengtechnieken mogelijk, al is een effen structuur nu vaak te zien in moderne interieurs.

Met dank aan schilder Frédéric Smet voor zijn advies over Aqua Sensa van BOSS Paints. Meer info? Fredericsmet.be

Dit interesseert je wellicht ook: 

Shopping: 7 x grafische tapijten

Van boon tot bord: verse cacaogerechten bij restaurant Octave

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.