#Adresjes#Nieuws#Restaurants

Van boon tot bord: verse cacaogerechten bij restaurant Octave

Belgen + chocolade = liefde... Op het eerste zicht in dit restaurant!
Geplaatst op  
Van boon tot bord: verse cacaogerechten bij restaurant Octave © Octave

Een wereldprimeur voor ons land: in Antwerpen opende recent het eerste ‘bean to bar’ restaurant. Een concept dat niet alleen chocoladeliefhebbers behartigt, maar ook gastronomische fijnproevers warm maakt met unieke smaakpaletten, telkens voorzien van een verse cacaotoets. En ‘vers’ kan je letterlijk nemen, de bonen worden ter plekke verwerkt.

Het idee komt van chocofielen Jeroen Jespers en Mickelle Haest: een plek creëren waar je het hele chocoladeproces van boon tot bord kunt volgen. Geen locatie beter dan het pand vlak naast Chocolate Nation, het grootste chocolademuseum op deze aardbol. Niet verrassend, gezien ons rijke chocoladeverleden. Octave is een hommage aan de Belgische Octaaf Callebaut, de grondlegger van ’s werelds grootste chocolademerk.

© Octave

In navolging van Callebaut’s experimentele visie, wil ook het restaurant een pionier zijn en de gasten verrassen met atypische combinaties. Aan het hoofd van de keuken staat culinaire creativo en ancien van o.a. Sergio Herman en Yves Mattagne, Thomas Van de Weyer. Hij koestert de ambitie om verfijnde gerechten te verrijken met subtiele chocoladetoetsen – zowel zoet als hartig – van ter plaatse, ambachtelijk vervaardigde chocolade. Denk aan een ganache van mosterd en cacao bij bitterballen van rilette of een klassieke stoofvleessaus met een extra reliëf van chocolade.

© Octave

Even vernieuwend als de gerechten die er geserveerd worden, is ook het interieur met signatuur van de Antwerpse True Agency. Je treft er een frisse versmelting tussen art nouveau elementen en Oosterse objecten aan in een kleurenpalet van oudroze – vergelijkbaar met de kleur van Callebaut’s nieuwe Ruby cacaovariant – petrolgroen en gouden afwerkingen.

© Octave

Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen, waarbij de bar een centrale plaats inneemt. Binnen heerst een kosmopolitische sfeer met marmeren tafels, fluwelen zitmeubilair, de metalen carrousel met geïntegreerde verlichting rondom een gezellige zithoek en een gigantische metalen silo, goed voor een industriële look die naadloos aansluit bij het bruisende karakter van de stad Antwerpen.

© Octave

Praktisch:

Alle dagen open vanaf 10 uur.

Koningin Astridplein 8, 2018 Antwerpen

Octaveantwerp.be

Lees meer: 

Een schuur renoveren: tips van de professional

Must-visit: ontdek het prachtige Pillows-hotel in Gent

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.