#Nieuws

IKEA eert traditie en vakmanschap met haar nieuwe MÄVINN-collectie

Een unieke collectie van 20 items geproduceerd in samenwerking met sociale ondernemingen
Geplaatst op  
IKEA eert traditie en vakmanschap met haar nieuwe MÄVINN-collectie © IKEA

Manden, lampenkappen, kussenhoezen, tapijten… IKEA’s nieuwe MÄVINN-collectie is een eerbetoon aan traditioneel vakmanschap en de expertise van Aziatische sociale ondernemingen. Lees hieronder alles over dit geweldige initiatief.

Sinds deze maand promoot IKEA traditioneel vakmanschap door middel van een limited edition collectie van 20 handgemaakte artikelen, geproduceerd in samenwerking met zeven sociale ondernemingen uit Azië.

Entreprises sociales
© IKEA

Het doel van de Zweedse gigant? De persoon promoten die het product heeft gemaakt, maar het doel is breder dan dat. Met dit initiatief wil het merk ook dichter bij het idee van een lokale ambachtsmarkt komen, waar je je kunt voorstellen dat je op jacht gaat naar traditionele voorwerpen. Deze unieke stukken zijn gemaakt van katoen, jute of zelfs bananenvezels. De materialen zijn afkomstig uit Bangladesh, India, Thailand en Vietnam, met andere woorden, waar de sociale ondernemingen gevestigd zijn. Maar hoewel de materialen vooral worden gekozen vanwege hun duurzaamheid en circulariteit, worden ze ook gekozen vanwege hun potentieel om banen op de lange termijn te creëren. Het is een manier om de lokale vaardigheden van getalenteerde ambachtslieden te promoten.

Ikea Mavinn
© IKEA

De collectie bestaat uit kussenhoezen, tapijten, een schort, een lampenkap en een wandrek voor al je keukengerief. Ontdek onze favorieten hieronder!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.