#Nieuws

IKEA lanceert geurkaarsen in collab met Byredo

Een samenwerking die je zal doen snellen naar de IKEA want de nieuwe geurkaarsen in samenwerking met Byredo wil je echt in huis hebben!
Geplaatst op  
IKEA lanceert geurkaarsen in collab met Byredo © IKEA x Byredo

Onze instant deco crush van dit najaar? Dat moet wel de samenwerking tussen IKEA en het premium parfumlabel Byredo zijn. Samen lanceren ze een collectie geurkaarsen aan een betaalbare prijs die zorgen voor heerlijke cocoonmomenten! 

Geuren roepen bij velen het ‘thuisgevoel’ op. Geur is een essentieel element in een interieur, dat een gevoel van comfort en veiligheid met zich meebrengt. Dat was ook de inspiratie voor Ikea’s samenwerking met Ben Gorham, de oprichter van Byredo, het luxe huis- en geurmerk. Die laatste is een samensmelting van de woorden “By Redolence” en staat bekend om zijn eenvoudige maar rijke materialen en prachtige minimal verpakkingen. Byredo-topman Ben Gorham heeft steevast als doel om herinneringen en emoties te vertalen naar zijn producten.

In samenwerking met Ikea ging hij op zoek naar manieren om de kracht van geuren te gebruiken om een extra én onzichtbaar designelement in huis te creëren. Het resultaat is de OSYNLIG geurkaarsencollectie, die niet alleen de neus maar ook de ogen pleziert, want de kaarsen zijn voorzien van een prachtige keramische pot.

geurkaarsen nieuwe collab ikea met byredo
© IKEA X Byredo

De OSYNLIG collectie

De collectie bevat een assortiment elegante geurkaarsen voor een warm interieur waar het heerlijk cocoonen is. ONYSLIG betekent ‘onzichtbaar’ in het Zweeds, en bestaat uit 13 verschillende geuren die in drie categorieën ondergebracht kunnen worden: fris, houtachtig en floraal. De collectie wil daarmee geuren voor elk hoekje in huis aanbieden, en voor ieders voorkeur en stijl.

geurkaarsen ikea x byredo collab
© IKEA x Byredo

Achter deze nieuwe samenwerking schuilt een high-end zintuiglijke ervaring. Ben Gorham democratiseert met deze collab het concept van onzichtbaar design. ‘Onzichtbaar design is dat ongrijpbare element, dat beetje extra dat de finishing touch aan je interieur geeft en emotie opwekt” vertelt James Futcher, creative leader bij Ikea.

Elegante en duurzame kaarsen

De OSYNLIG-collectie bevat 13 unieke geuren die verkrijgbaar zijn in verschillende elegante en duurzame designs. Elke kaars wordt gepresenteerd in een op kleur afgestemde keramische kaarsenhouder die, eenmaal als de kaars eenmaal op is, een tweede leven kan hebben als deco-object. Denk aan opbergdozen, koffiemokken, juwelenkistjes tot mini-bloempotten… Deze limited edition geurkaarsen met keramische kaarsenhouders vormen het ideale eindejaarsgeschenk voor iemand die je dierbaar is!

geurkaars osynlig collectie ikea x byredo
© IKEA x Byredo

De collectie, waarvan de prijzen variëren tussen 4,99 euro en 24,99 euro, is vanaf 1 november in een beperkte oplage verkrijgbaar in de Belgische Ikea-winkels.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.