#Nieuws

In preview: de retro lentecollectie van Zara Home

De Spaanse keten lanceert een gloednieuwe lentecollectie voor keuken, woon- en slaapkamer
Geplaatst op  
In preview: de retro lentecollectie van Zara Home © Romain Laprade

Het is altijd uitkijken naar de nieuwe collectie van het home departement van de Spaanse keten Zara. Voor de lente van 2020 lanceert de winkel een collectie met warme en opvallende tinten als amber, beige, terracotta en chocoladebruin… Wij geven je alle redenen om opnieuw te zwichten voor wat deco lekkernijen! 

Zara Home lanceerde zopas haar lentecollectie van 2020 op ons af. We zien veel warme kleuren, natuurlijke materialen zoals hout, linnen en riet én een opvallende invloed van de seventies. Die laatste zien we niet alleen terug in het gebruik van specifieke vormen, kleuren, maar vooral in de samenstellingen. Kijk even mee met ons wat Zara Home voor ons in petto heeft komende lente!

Nostalgische knipoog naar de 70’s

keuken-zara-home-monochroom-houtwerk-seventies-lentecollectie
©Romain Laprade

De seventies met zijn drukke retro prints maken definitief een terugkeer in 2020. Bij Zara Home vertaalt zich dat in monochroom houtwerk en subtiele, psychedelische motieven. In deze nostalgische keukencollectie zien we duurzame producten gefabriceerd met degelijke materialen zoals hout en keramiek die ons terugnemen naar de keuken van onze (groot)moeder.

©Romain Laprade

Rust 2.0: zachte vormen en texturen voor een serene sfeer

serene-sfeer-zachte-stoffen-woonkamer-lentecollectie-zara-home
©Romain Laprade

Het kleurenpalet in de lentecollectie van Zara Home blijft sereen: veel gebroken wit, greige en hier en daar een opvallende toets met een floral print of intense tint zoals het mosterd of rood. Qua design koos de Spaanse keten voor pure, minimale ontwerpen met organische vormen. Het kleine meubilair bevat ook veel massief hout met her en der een cannage afwerking. De decoratie is evengoed op het duurzame voorzien: keramiek, terracotta, leder en satijn maken deel uit van deze lentecollectie. Alsof we ons in een hedendaagse Japanse tempel bevinden!

©Romain Laprade

Dromerig textiel en dito deco


©Romain Laprade 

Van plan om je slaapkamer te upgraden? Zara Home pakt deze lente uit met minimalistische dekbedsets, klein meubilair en elegante decoratie om bij weg te dromen. Bali-achtige rotan hanglampen, linnen lakens en bijzettafels voorzien van gesofisticeerde details… De keten belooft romantische en kwalitatieve nachten!

slaapkamer-lentecollectie-zara-home
©Romain Laprade

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.