#Keuken#Tuin & terras

Keuken met uitzicht op de tuin: wel of niet?


Geplaatst op  
Keuken met uitzicht op de tuin: wel of niet? ©

Waar voorzie je de keuken in je nieuwbouw of renovatie? Twijfel je nog? Kijk  dan naar dit voorbeeld en stel jezelf de volgende vragen.

– Waar breng je de meeste tijd in huis door en wanneer? Veel mensen komen thuis na het werk en verdwijnen meteen de keuken in om het eten klaar te maken. De laatste uren voor het donker wordt, breng je daar door. Dan is het een pluspunt dat je keuken zich op een lichte plaats bevindt waar je nog van het zicht op groen kan genieten. Je met een boek in de zetel nestelen of tv-kijken … tegen dat het zo ver is, is de zon allang onder en is naar buiten kijken er vaak niet meer bij.

– Heb je kinderen? Dan breng je veel tijd in de keuken door. Je moet boterhammen smeren, maaltijden voorbereiden … Bovendien vertoeven ze graag in jouw gezelschap. Terwijl jij in de keuken bezig bent, maken kinderen  hun huiswerk aan de tafel. Spelen ze buiten, dan kan je van in de keuken een oogje in het zeil houden.

– In België zijn mooie, zonnige dagen schaars. Als het weer meezit wil je er van profiteren. Wanneer de keuken aansluit op de tuin, is de stap letterlijk kleiner om de maaltijd op het terras te nuttigen en te genieten van de eerste of laatste  zonnestralen van het jaar.

keuken
Deze keuken is maatwerk, ontworpen door de architecten Marc Liebert en Cathy Poels.
In de potten roeren met zicht op de tuin. De ramen van wel 3 meter hoog, zorgen voor een weids uitzicht op de stadstuin. © Bieke Claessens