#Inspiratie#Tuin & terras

Klein terras of balkon? Zo richt je hem optimaal in!

Beschik je maar over een viertal vierkante meters buitenlucht? Wij adviseren je hoe je die ruimte optimaal benut.
Geplaatst op  
Klein terras of balkon? Zo richt je hem optimaal in! © © Bon Prix

Beschik je maar over een bescheiden stadsbalkonnetje of heeft de woonst van je dromen helaas een kleine achtertuin? Weet je geen raad met de inrichting van die overige meters in de buitenlucht? Geen paniek, zelfs op vier vierkante meter en minder, creëer je een gezellige oase om tot rust te komen. Wij geven je de beste raad en inspiratie mee. 

Kies compact meubilair en werk in de hoogte

Wanneer je terrasruimte beperkt is kan je gebruik maken van de muren: gebruik ze om zaken omhoog te hangen die anders ruimte zouden innemen. Denk aan rekjes, hangend meubilair, wandverlichting, bloempotten, decoratie etc. Hou de beschikbare ruimte vrij voor een terrasset, een lounge zetel of fauteuils. Tegenwoordig spelen veel winkels in op de stedelijke woonbeleving en vind je terrasmeubilair op maat.

 

Verlichting is essentieel

De juiste verlichting brengt de magie naar je terras of balkon. Combineer verschillende lichtbronnen zoals wandverlichting, lampionnen, lantaarns en kaarsen voor een gezellige sfeerschepping.

Leef je uit met textiel

Creëer extra gezelligheid en warmte op je terras met extra kussens, plaids, een schapenvachtje, tapijten en wanddecoratie. Samen onder een dekentje cocoonen met een mooie zonsondergang op de achtergrond, wie wil dat nu niet?

Wees creatief met bloemen en planten

Een terras is niet hetzelfde zonder een portie groen. Vul je zen-oase aan met de geschikte terrasplanten zoals cactussen, Begonia’s (indien je terras vaak in de schaduw ligt), Hortensia’s (voor een romantieke toets), een Agapanthus (houdt erg veel van de zon), bakjes lavendel… Op zoek naar de geschikte bloempot? Eerder maakten we al een leuke selectie voor deze zomer! Zin in een groen experiment? Met onze handleiding planten stekken verdubbel je het aantal planten bij je thuis.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.