#Adresjes#Online winkelen

Kokosnoot als deco: maak kennis met de bijzondere schaaltjes van P’tit Pot

De ziel van Vietnam vertaald in artisanale pièces uniques
Geplaatst op  
Kokosnoot als deco: maak kennis met de bijzondere schaaltjes van P’tit Pot © P'tit Pot

In 2016 reist Sophie Destrooper door Azië, met een tussenstop in Vietnam. Het is instant liefde als ze voor het eerst de artisanale Vietnamese schaaltjes uit kokosnoot aanschouwt. Een rieten mand, 40 schaaltjes en een terugvlucht naar België later, is P’tit Pot geboren. 

Sophie houdt van reizen en van unieke, lokale vondsten. Wanneer ze de schattige, kleurrijke schaaltjes van uitgeholde kokosnoten voor het eerst aanschouwt, twijfelt ze geen seconde. “Mijn vrienden verklaarden me voor zot, maar ik kocht een rieten mand en voerde zo 40 schaaltjes mee naar België”

De schaaltjes, verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen zijn als decoratie-item multi-inzetbaar: om je juwelen in te bewaren, als sfeerschepper of om eetwaren zoals brood, aperitiefhapjes of koekjes in te doen. Over dat laatste gesproken: Sophie is een offspring van de befaamde koekjesfabrikant Jules Destrooper, en kreeg ambitie en ondernemerschap met de paplepel ingegoten.

“In eerste instantie was ik op zoek naar een goed doel, maar ik wist niet goed welk” vertelt Sophie. Dankzij haar P’tit Pot project werden 70 Vietnamese gezinnen drie maanden lang tewerkgesteld om een productie van 50.000 schaaltjes te voorzien. Het bijzondere is dat elk schaaltje hyperlokaal en individueel wordt gemaakt, en dus, uniek is. In eierschaal, parelmoer of al dan niet gelakt: de vrolijke kleuren aan de binnenkant van de schaaltjes vormen voor elk interieur een meerwaarde. Je kan de schaaltjes reeds bewonderen in verschillende lifestyle en interieurzaken, voornamelijk richting Oost- en West-Vlaanderen.

Meer informatie over de schaaltjes vind je terug op de website van P’tit Pot of op de leuke Instagrampagina met prachtig beeldmateriaal.

Lees meer:

Daniël Ost en Friday brengen bloemen en mode samen

5 interieurevenementen om naar uit te kijken

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.