#Agenda#Nieuws

5 interieurevenementen om naar uit te kijken

Interieur-, design- of decoliefhebber? Schrijf alvast de data van de volgende 5 events in je agenda!
Geplaatst op  
5 interieurevenementen om naar uit te kijken © Brittany Gaiser

Het najaar is altijd een drukke periode van verandering, de zomer is voorbij en we focussen terug op indoor beleving. Nieuwe collecties zien het licht en worden maar al te graag voorgesteld. Daarom lijstten we voor jou de vijf leukste interieurevenementen voor de komende weken op. Hou je Google of oldschool agenda in de aanslag en noteer de data van deze 5 evenementen…

1

1. Brussels Design September

Gisteren opende het Brusselse Design September: een stadsfestival dat draait rond – je raadt het wel al – design! Een maand lang worden op verschillende locaties, waaronder BOZAR, het Horta huis, Wiels, MAD en het fonkelnieuwe Kanal Centre Pompidou, events georganiseerd. Je kan kleine galerijen en open huizen bezoeken, tentoonstellingen bekijken, boetiekjes ontdekken etc. Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan Belgische designers en merken onder de noemer ‘Ik koop Belgisch’. Het event duurt nog tot 30 september 2018.

Meer info vind je terug op de website van Brussels Design September

© Haute Antique 207 Gallery

2

2. Uptown Design

Dit evenement is intussen aan haar vijfde editie toe en wordt gecureerd door Kunty Moureau, intiatiefneemster en bedenkster van het concept. Centraal staat het ontdekken van Belgische en internationale design en adresjes in het uptown gedeelte van Brussel. Het concept verenigt creatievelingen die hun exclusieve installaties voorstellen met de curiositeit van de interieur- en designliefhebber in galerijen, hotels en prestigieuze plaatsen in de buurt van de Waterloolaan, de Naamsestraat, de Guldenvlieslaan en de Grotehertstraat. Je kan er eveneens de werken ontdekken van newbies zoals BIN-ÔME, Dazibao, Max & Jane, Isabelle Leclerq etc… Het event vindt plaats van 13 tot 30 september 2018.

Meer info vind je terug op de website van Uptown Design.

© Moroso

3

3. Brussels Design Market

Van 29 tot en met 30 september 2018 is het weer zover: dan kan je weer uitzinnig snuisteren tussen de magnifieke vintage design stukken in onze Belgische hoofdstad. Wat vijftien jaar geleden startte als een grote vlooienmarkt met objecten uit de tweede helft van de vorige eeuw, is vandaag uitgegroeid tot Europa’s grootste vintage designmarkt. Twee keer per jaar – in maart en in september – kan je er een magnifieke selectie aan vintage design van de twintigste eeuw aantreffen. De locatie voor deze vintage design ontdekkingstocht blijft ongewijzigd: het ravissante Thurn & Taxis gebouw in het centrum van Brussel doet weer dienst als depot voor al het vintage schoons.

Meer info vind je terug op de website van Brussels Design Market.

© Brussels Design Market

4

4. Biënnale Interieur

Ook ons land kent een biënnale voor interieur, en die vindt om de twee jaar in oktober plaats in de Xpo beurzencomplex van Kortrijk. Dit jaar wordt echter een speciale editie want het internationaal erkende evenement is toe aan zijn vijftigste verjaardag! Het event mixt het culturele met het commerciële, waar je jezelf volop kan laten inspireren en de allerlaatste trends, merken en winkels op vlak van interieur en design kan ontdekken. Je bent er welkom van 18 tot en met 22 oktober 2018.

Meer info vind je terug op de website van Biënnale Interieur.

© Biënnale Interieur

5

5. COCOON

Niets zegt meer ‘najaar’ dan heerlijk binnenzitten, genietend van je woonst, inrichting en decoratie. En dat begrijpt decoratie- en interieurbeurs COCOON maar al te goed. Midden november, mooi op tijd voor de mooiste periode (Kerstmis!) van het jaar, kan je in de Brusselse Expo ervaren wat het is om te cocoonen met een grote C. Dit jaar is het event toe aan zijn 29e editie en kan je er de laatste kleuren voor elke ruimte en interieurobjecten zoals lampen, spiegels, kussens etc. ontdekken. Nieuweling of habitué? Je bent van 17 tot 25 november 2018 welkom in paleizen 3, 4 en 8 van de Brusselse Expo.

Meer info vind je terug op de website van COCOON.

© Cocoon

Lees ook:

Dille & Kamille lanceert vijf klassiekers van stoelen

20 hebbedingen voor de goal digger in jou!

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.