#Hotels

15% korting bij B&B Arck in Tielrode


Geplaatst op  
15% korting bij B&B Arck in Tielrode ©

Een verkeersluwe straat, uitzicht over de velden en een centrale ligging tussen Antwerpen, Gent en Brussel: B&B Arck heeft alles voor een geslaagd verblijf. De stijl van de drie architectenkamers maakt het plaatje af.

Nele Vercauteren doet het verhaal vanuit de met licht overgoten ontbijtruimte: ‘Vijf jaar geleden bouwden we hiernaast onze woning. De benedenverdieping bestond uit een polyvalente ruimte en we speelden toen al met het idee van een B&B. Maar omdat onze zaak zo snel groeide – mijn man is architect, ik ben interieurarchitect – ging die ruimte op in kantoren. Op zeker moment kwam dan het huis van de buren te koop en hebben we de sprong gewaagd.’


Het huis uit de jaren 50 onderging een grondige renovatie. Nele: ‘De structuur en de schil van het huis bleven maar we maakten komaf met de typische achterbouw. In de achtergevel plaatsten we patioramen die volledig open kunnen. Om het uitzicht zo weids mogelijk te houden, verdween de scheiding tussen de tuinen. Nu kijk je ongehinderd de velden in.’

Combinatie van invloeden

De sfeer die al in de kamers hing, ging de eigenlijke inrichting vooraf. Nele: ‘Kamer Inzicht, op de benedenverdieping, ligt aan de noordzijde en aan de straatkant. Doordat ze iets donkerder is, vroeg ze om een intiemere sfeer, met enerzijds donkere kleuren die de geborgen sfeer versterken maar anderzijds veel oog voor verlichting. Op de verdieping geeft Kamer Doorzicht uit op de parktuin aan de overzijde van de straat. De muur van groen zette de toon voor het interieur dat groentinten combineert met hout. Kamer Uitzicht ten slotte, met uitzicht over tuin en velden, ligt aan de zuidkant van het huis en vroeg om wit als hoofdtoon.’ Voor de huisstijl werkte Nele samen met DIFT.

Aandacht voor akoestiek

De inrichting combineert vintage met hedendaagse elementen en wisselt Scandinavisch design af met Japanse invloeden. Nele: ‘De stijl is eerder sober en minimalistisch. Wel integreerden we warme materialen en texturen. Ambachtelijke en artisanale toetsen geven het geheel karakter.’ Belangrijk voor rustzoekers: bij de verbouwingen ging er uitgebreid aandacht naar de akoestiek van de kamers.’Omdat we zelf ook niet van contactgeluiden houden als we ergens overnachten’, besluit Nele.

Praktische info

B&B Arck, Kaaistraat 23, 9140 Tielrode. Kamerprijzen vanaf 100 euro/nacht (voor 2 personen, inclusief ontbijt).

Voordeelactie

Vermeld bij je online boeking als actiecode ‘ACTIEFWONEN2015’ en krijg 15% korting op de kamerprijs. Geldig voor boekingen tijdens de maanden mei en juni 2015. Alleen geldig bij boeking via de website van B&B Arck.