#Nieuws

Louis Poulsen steekt Panthella in een nieuw jasje

Louis Poulsen viert de 50ste verjaardag van de 'Panthella' tafellamp met een nieuw formaat en kleurtje.
Geplaatst op  
Louis Poulsen steekt Panthella in een nieuw jasje © Louis Poulsen

De iconische Panthella tafellamp van Verner Panton viert zijn 50ste verjaardag. Voor deze gelegenheid komt Deense lichtfabrikant Louis Poulsen met twee nieuwe versies van het tijdloze ontwerp. Er komt een middelgrote versie van de lamp, en ze zal ook te verkrijgen zijn in een nieuw kleurtje.

De Panthella tafellamp is een van die design iconen die in elk interieur past. De paddenstoelvormige lamp werd in 1971 ontworpen door Verner Panton, en was een van zijn meest populaire designiconen. Voor de lamp maakte Panton gebruik van organische vormen, zoals hij bij veel van zijn ontwerpen deed. De Panthella zorgt voor een sfeervolle verlichting door het zachte indirecte licht dat de lampenkap creëert.

© De Panthella lamp van Louis Poulsen verkrijgbaar bij interieurwinkel Casteelken

Panthella Tafel 320

Als eerbetoon voor de vijftigste verjaardag van het bekende ontwerp, introduceert Louis Poulsen een middelgrote versie van de Panthella tafellamp. Naast het nieuwe formaat komt er ook een nieuw kleurtje bij. De Panthella Tafel 320 en Panthella Mini zijn nu ook in een warme koperen afwerking verkrijgbaar.

© Louis Poulsen – Casteelken

Prijzen van de designlamp starten aan 670 euro, een echt pronkstuk dat de investering waard is. De verschillende formaten van de Panthella tafellamp zijn te verkrijgen bij Casteelken, klik hier voor meer info.

Geschreven door stagaire Raïsa Pollet.

Volg Actief Wonen op Facebook en Instagram om de nieuwste deco trends, tips, adresjes, DIY, lifestyle & food info en meer op de voet te volgen.